Hurtig bilist var narkopåvirket

Tirsdag aften begyndte en færdselspatrulje at måle hastigheden på en personbil, der i høj hastighed kørte i nordlig retning på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t.

Efter mere end 4.300 meters kontrol af bilistens hastighed kunne færdselspolitiet konkludere, at gennemsnitshastigheden var mindst 175 km/t.

Personbilen blev ført af en 21-årig mand fra Nykøbing F., som indledningsvist blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, der isoleret set vil medføre bl.a. påstand om et kørselsforbud til ham, fordi forseelsen blev begået inden for tre år efter erhvervelsen af kørekortet.

Den 21-årige deltog i en alkometertest, der gav udslag for påvirkning af kokain under kørslen, så den 21-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet vil kontakte den 21-årige, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, med en samlet afgørelse i begge sager, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.