Hurra for alle hullerne

Svinninge
Knækkede fortovsfliser og hullede veje er noget, der kan bringe sindene i kog. Dog ikke i alle tilfælde, for Lene Duholm på Markedsvej i Svinninge siger tværtimod hurra for alle de huller, der er uden for hendes hus.

Foto: Bent Kjærsgaard

– Det er da utroligt, at kommunen ikke gør noget. Folk er jo ved at kunne få ødelagt bilen, og kommer der en på cykel eller knallert, kunne man snart stå på hovedet.

– Ja, du skulle tage at ringe til avisen.

Denne ordveksling fandt sted for nogle dage siden mellem en far og hans søn i Svinninge, som en aftenstund kom kørende fra Hovedgaden ad Markedsvej mod Kirkevej, hvor de på en del af strækningen nærmest måtte køre slalom, for at komme uden om nogle meget store huller.

Knækkede fortovsfliser og hullede veje er jo noget, der kan bringe sindene i kog, og da faderen fulgte sønnens opfordring og ringede til redaktionen, kunne avisens udsendte ved selvsyn konstatere, at der ganske rigtig er nogle meget store huller, hvor af det dybeste blev målt til 17 centimeter.

Mens den udsendte journalist og fotograf kiggede på det, observerede en beboer på vejen, Lene Duholm, at hullerne åbenbart nød pressens bevågenhed.

– Nu tror I måske, at jeg vil klage over kommunen, men det vil jeg ikke. Dels er det nemlig ikke kommunal vej, dels er hullerne med til at dæmpe trafikken, siger Lene Duholm.

Markedsvej er en ret lille vej, der går fra Hovedgaden forbi Restaurant Kernen, hvor den slår et knæk til venstre ved Chr. Hansensvej. På denne sidste strækning, fra knækket, er der gennemkørsel forbudt, lige som der fra knækket og ned mod Hovedgaden, er al indkørsel forbudt.

– Strækningen her, med hullerne, hedder ikke Markedsvej. Det er i virkeligheden bare en bred sti, som hører til de almennyttige boliger, Markedspladsen, så det er faktisk boligselskabet, der skal holde den ved lige. Det tror jeg ikke, de er klar over, og jeg har ikke tænkt mig at minde dem om det, for jeg siger hurra for alle hullerne, siger Lene Duholm.

Sidste gang, hullerne blev lappet, var ifølge Lene Duholm for et par år siden, hvor den gamle Svinninge Kommune havde en ordning med asfaltfirmaet Colas, som ved en fejl kom til at reparere også denne strækning.

– Selvom der er gennemkørsel forbudt, både fra Kirkevej og Chr. Hansensvej, er der alligevel mange, der bruger det som gennemfartssted, og jo bedre vejen er, jo stærkere kører folk, så lad os bare få nogle flere huller. Nogle siger, at det kan være til fare for børn på cykel, eller ældre, der kommer med rollator, men de kan sagtens finde ud af at styre uden om hullerne. Derimod hører jeg tit, når der kommer en af de her dyre, lave biler, at det siger bang, når de ryger i et hul, men så kan de bare følge reglerne og dæmpe hastigheden, siger Lene Duholm.

bek@nordvest.dk