Hundeposer på biblioteket

Undløse
Lokalrådet i Undløse vil gå utraditionelt til værks for at slippe af med et stort problem: Hundelort på fortove, legepladser og idrætsanlæg.

Foto: Jørgen Juul

– Hva' ka' jeg hjælpe dem med?

– Jeg vil gerne låne en bog af Morten Korch og en af Leif Panduro. Og så vil jeg gerne ha' nogle hundeposer. "Vapsi" har lidt med maven i øjeblikket, du ved …

Sådan kan ordene falde, hvis det går, som man i øjeblikket snakker en del om i lokalrådet i Undløse: At der udleveres gratis poser, så uheldige fodgængere, legende børn og aktive sportsfolk slipper for et tiltagende problem: Hundelort på fortovene, på legeområderne og på idrætsanlægget.

– Et eller andet må vi have gjort, for det er et problem, der griber om sig, siger Hans Schlicker fra Undløse Lokalråd. Selvfølgelig har vi gjort os nogle tanker om, hvad man kan gøre, og vi går faktisk i øjeblikket og venter på svar fra Holbæk Kommune på et brev, vi sendte for 14 dage siden. I det bad vi om at få sat otte affaldsspande op forskellige steder i Undløse. I øjeblikket har vi kun to. De er begge to placeret på Hovedgaden, nemlig ved busstoppesteder, og to er alt for lidt. Desuden vil vi gerne hjælpe hundejerne på den måde, at de kan få udleveret gratis poser, så de kan samle de efterladenskaber op, som deres hunde placerer alle mulige, uhensigtsmæssige steder. Men der skal altså være nogle skraldespande, man kan putte de hundelorts-poser ned i, for ellers ender det med, at poserne ender i hækken, og så har man pludselig både hundelort og plasticposer som et problem.

– Jeg ved, at man kan få nogle skraldespande, der ligger nye plasticposer i til hundejerne, og i første omgang er det sådan nogle, vi godt kunne tænke os her i Undløse. Alternativet er altså almindelige skraldespande og så gratis udlevering af hundeposerne. Det kan for eksempel foregå på biblioteket eller i brugsen, mener Hans Schlicker.

For kort tid siden sendte Undløse Skole en hundelorts-patrulje ud på gader og stræder i Undløse. Det var i forbindelse en dag, da der blev samlet affald ind mange steder, og hvor blandt andre miljøminister Troels Lund Poulsen fra Bukkerup var ude med skraldesækken i Undløse.

De ældste elever fra skolen lavede statistik på høm-høm-indsamlingen og nåede frem til, at situationen den dag var værst på fortovene på Holbækvej, hvor der lå 114 lorte. Der var 61 på Hovedgaden Nord, 27 på Hovedgaden Syd og 20 på Egevej.

Alt i alt 382 hundelorte blev der registreret.

Der var rigeligt at glide i.

julle@nordvest.dk