Hovedmand i trusselssag dømt

En 20-årig mand, der i oktober frihedsberøvede og fremsatte trusler imod to unge mænd i Birkerød, fik fredag otte måneders ekstra fængsel oven i en tidligere dom

Foto: Jesper Pedersen

Dom i trusslessag Tre mænd er tidligere blevet fængslet i en opsigtsvækkende sag om frihedsberøvelse, vold og trusler i Birkerød. Og fredag eftermiddag fik en 20-årig mand med et i forvejen alenlangt synderegister sin dom i selv samme sag ved retten i Lyngby. Otte måneders fængsel, samt udvisning af landet.

Sagen er tilbage fra oktober sidste år, hvor den 20-årige mand sammen med de tre øvrige dømte opsøgte to lokale, unge mænd, der tidligere den pågældende dag havde vidnet i en narkosag imod ham. Det havde gjort ham så arrig, at han udøvede vold mod de to vidner – der dog fysisk slap med blå mærker – og fremsatte trusler.

På et tidspunkt bliver der ringet til to andre unge mænd – som netop nu sidder varetægtsfængslet i sagen. De kommer i en bil, som de to vidner tvinges over i, hvorefter de kører rundt i Birkerød i tre kvarter, hvilket retten i Lyngby altså takserede som ulovlig frihedsberøvelse.

Undervejs kører de blandt andet forbi en begravelsesforretning, hvor den 20-årige mand ifølge politiassessor Flemming Havemann fremsætter trusler a la 'her kommer I til at ligge'. Desuden får den ene frihedsberøvede mand frataget sit Dankort, hvorfra de dømte hæver 4.500 kroner som afstraffelse.

Den 20-årige har hele sagen igennem nægtet sig skyldig. Han erkender at have været i bilen, men ikke at have fremsagt nogen trusler. Og de 4.500 kroner var ifølge ham et lån. Men vidneudsagn fra de to frihedsberøvede mænd, samt to af de tre allerede dømte, førte altså til domsfældelse på otte måneders fængsel.

Den 20-årige mand fik tilbage i december en dom på seks måneders fængsel for 14 forskellige kriminelle forhold begået mellem 2004 og 2007, herunder en voldssag fra Birkerød, hvor han fik en hund til at bide en anden mand. Ved den lejlighed blev han udvist med indrejseforbud på fem år. Med den nye dom på otte måneders fængsel oven i de seks er det indrejseforbud nu hævet til ti år.