HornsRock klar til årets havefest i Skibby

I Kr.Himmelfartsferien åbner HornsRock op for et overflødighedshorn af musik allerede fra fredag den 31. maj kl. 15.

Snart er der igen Hornsrock Festival i Skibby. Foto: Hornsrock
Snart er der igen Hornsrock Festival i Skibby. Foto: Hornsrock

SKIBBY "Hornsrock ligger første weekend i juni i dagene fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni, og i år er det så heldigt, at musikfestivalen ligger i forlængelse af Kr.Himmelfart, hvor mange uden tvivl vil lægge vejen forbi og nyde den ekstra lange weekend i selskab med en række af de bedste bands og musikere fra lokalområdet," fortæller formand for HornsRock Festivalen Søren Sandbjerg i en pressemeddelelse.

Fredag starter med Kasper Hedegreen Family Band, som har optrådt landet rundt, blandt andet med Lucas Graham. Bluesbandet Straight Talking fra Holbæk følger trop, efterfulgt af Hicks fra Århus, som leverer 70ér inspireret rock. Me & Mary Jane er lokale og begejstrede publikum sidste år med deres svingende rock, ligesom Silverleaf fra København gjorde det med deres psykedeliske bluesrock. Senere på fredagen hopper de lokale InCrest på scenen – de har netop udgivet deres andet meget roste album "The Ladder, The Climb, The Fall" som de vil presentere numre fra. The Penetrators leverer glam-heavy koncert, før fredagen rundes af med party-bandet Backin´5, der med sanger Lisbeth Reinholdt i front, byder op til dans med de største hits i pop-goes-rock-udgave.

Lørdag lægger ud med akustisk musik, afløst af lokale Chesters Bricks n´No Locals med deres selvopfundne "Akustisk Redneck Folk Blues". Det lokale band Mirage fortsætter med rock/pop kopinumre, efterfulgt af Panserhjerte, der er et lokalt akustisk folk-projekt. Bluesbandet Blue Passion fra Roskilde spiller store klassikere, ligesom Cosiness der spiller svingende rock og pop. El Capitan fra København følger op med surf-rock med masser af rumklag i lydbilledet. Lokale Tone Hoes overrasker også med deres supermelodiske og svingende brit/syre/glam-rock.

HornsRock præsenterer også en CD-release koncert, når de garvede lokale hangorillaer Silverbacks går på scenen med deres egne rocknumre og masser af tråd. American Ride fra Frederikssund har også nylig udgivet album, de byder på "New Nashville Country" med masser af iørefaldende numre og sprød guitarlyd. Det århusianske band: Hvem er Alf? Kommer også lørdag og de vil besvare spørgsmålet med deres egen dansksprogede og super melodiske poprock. Lørdag gæstes Hornsrock for 2. gang af bandet Mother Mersy fra Malmø – et ungt retro-rockband i stil med Led Zeppelin og Rival Sons. Aftenen kulminerer med Askerock, der drøner ind på scenen med deres egen festlige blanding af Shu-Bi-Dua og Metallica, og aftenen slutter af med Nighthogs fra Roskilde, der spiller de største rockklassikere som alle kan synge og danse med på.

Søndag, hvor der er gratis adgang til HornsRock, starter som altid med børn og ungebands fra Frederikssund Musikskole, efterfulgt af den lokale musiker Marie Melbye samt Michael´s CV der som navnet antyder, spiller fortolkninger af C.V.Jørgensen. Det lokale blues-rock band Ferslevband fortsætter, efterfulgt af Turbulent fra Århus, der spiller groovy rock med masser af funk-bas og guitarlir. Fra nordjylland kommer den fantastisk velsyngende Amalie Thørholm, der leverer en pop-koncert med noget på hjerte i hendes tekster. Søndagen sluttes, som altid, med toner og melodier fra lokale "Guitar-Lasse", der om nogen ved hvordan Hornsrock skal afsluttes med manér.

"Vi har nu 18 års erfaring i, hvad der skal til for at bygge en perfekt fest sammen, og med dette års program er der ingen tvivl om, at der både bliver smil på læben og gang i danseskoene" fortsætter formanden, som glæder sig over, at festivalen igen i år har fået 200 henvendelser fra bands, som har ansøgt om at bidrage med egen – eller cover-musik.

"Det er altid svært at skulle vælge 30 bands ud blandt så mange dygtige musikere, når programmet samtidigt skal være afvekslende og for et bredt publikum. Festivalen er jo et udstillingsvindue for, hvad der rør sig af musik i vores del af landet, og for både bands der skaber deres helt egen musik og bands der spiller copy-musik."

Mens forældrene kan hygge sig med musikken, vennerne og hinanden, kan poderne underholde sig med sumo-dragter, hoppeborge, elastikjumber og andre børneaktiviteter, så der er noget for enhver alder.

Hornsherredets hyggeligste havefest, som HornsRock også kaldes, foregår som sædvanlig på Fjordlandsskolens arealer i Skibby. Billetsalg i New Tweed Skibby, Syvtallet Jægerspris, ved indgangen eller på www.billet.dk Se hele programmet og meget mere information på www.hornsrock.dk eller besøg festivalens FB-side.

pressemeddelelse