Holtes volley-kvinder fik sikker sejr i pokalfinale

For fjerde år i træk stod Brøndby og Holtes kvinder over for hinanden i pokalfinalen lørdag, og Holtes damer er nu de nye pokalmestre

Begge trænere havde forud for pokalfinalen udtryk stor respekt for modstanderen på den anden side af nettet og vurderet vinderchancerne til 50/50.

Pokalfinalen begyndte også tæt, men som sættene skred frem, havde Holte kvalitet til at minimere egne fejl og samtidig få spredt deres point ud på flere spillere, mens Brøndby var meget afhængige af Trine Kjelstrups højre arm. Det skriver Volleyball Danmark i en pressemeddelelse.

Holte var bagud i alle tre sæt, men fik fightet sig tilbage og kunne fejre deres 10. pokalfinale i træk med en flot kamp og som kronen på værket løfte pokalen efter en 3-0 sejr.

"Det er stort at få børn, men det her er det fedeste lige nu," siger Holte-træner Sven-Erik Borch Lauridsen i pressemeddelelsen.

"Det er lidt ufatteligt. Pigerne spiller en utrolig flot kamp. Vi er bagud i alle tre sæt, men kæmper os tilbage og holder hovederne kolde. Jeg er så stolt af pigerne," fortsætter han.

Topscorer for Holte blev Juliane Daugaard med 12 point. Hun blev efterfølgende kåret til kampens pokalfighter.

Holdene skulle lige slå finalenerverne ud af hænderne i 1. sæt, som bar præg af kampens betydning. 11 servefejl i sættet og flere uprovokerede fejl, dog også kombineret med lækre detaljer, gjorde, at sættet blev lige præcis så tæt som forventet. Holte havde gjort flere tilløb til at slå et lille hul, men der var stadig balance i regnskabet ved 21-21. Ava Sophia Cramp lavede en monsterblok til Holte-føring 23-21, og de sortblusede bandt knude på sættet 25-22.

Brøndby kom ekstra opsatte på banen til 2. sæt, hvor de gulblusede havde ryster nerver af sig, tydeligst demonstreret af et perfekt placeret servees af Eva Mielskov Bang til 11-6-føring. Brøndbys føring nåede op på 7 points, men svandt til 15-14, inden cheftræner Jens bang kaldte timeout. Holte udlignede ved 18-18, og så indfandt nerverne sig igen hos begge hold. Sofia Martinez-Lavin kunne med et drøn af et serve es sende sættet til Holte 25-22.

Efter Brøndby igen kom bedst fra start i 3. sæt, begyndte alt stille og roligt at lykkedes for Holte. Oftere og oftere fik de blokeret Brøndbys farligste våben Trine Kjelstrup, mens en storspillende Juliane Daugaard høstede point både med solide blokader og centerangreb. Brøndbys spil faldt stille og roligt fra hinanden, og Holte kunne fejre sejren efter 25-20.

adk

Pokalfinale, Final 4: Holte IF vs. Brøndby VK 3-0 (25-22, 25-22, 25-20)

Frederiksberg Hallen