Holte kom skidt fra start

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER, Mikkel Kjølby
Caitlin Nyhus hæver til Juliane Daugaard.
Caitlin Nyhus hæver til Juliane Daugaard. All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

Volleyball: Det er blevet en god tradition med DM-finale mellem Brøndby og Holte. Sådan har det været de sidste tre år, med Holte foran med 2-1 i den serie. Men alt tyder på, at Brøndby får revanche og kommer på 2-2.

Der skulle det meste af et sæt, før de forsvarende danske mestre meldte sig ind i kampen. Brøndby vandt første sæt med 25-13, men så tog kampen en drejning.

Holte kom foran med 8-1 i andet sæt, men så slog Brøndby tilbage. Der var kontakt ved 13-13 og derfra fulgtes holdene ad til 23-23. Brøndby tog initiativet på de sidste bolde og tog sættet med 25-23.

Scenariet så ud til at gentage sig i tredje sæt. Brøndby fik tre matchbolde ved 24-21, men på den første sendte Trine Kjelstrup serven ud af banen, og på de næste to slog Holtes diagonal Lykke Degner-Haley til med smash. En dommerkendelse ved nettet gav Holte en sætbold som Simone Asque forhindrede ved at blokere Lykke Degner-Haleys smash. Men igen servede Brøndby for langt, og på den anden sætbold missede hjemmeholdet servemodtagningen og pludselig var Holte tilbage i kamp med 1-2 i sæt.

Fjerde sæt blev dog aldrig spændende. Brøndby spillede med musklerne og kom foran med 14-10, den føring holdt de helt til 24-20, og på den anden matchbold afgjorde Amanda Anderson matchen ved et solidt smash.

– Vi var skidt kørende – især på venstrekanten, siger træner Sven-Erik Lauridsen.

Holte har hjemmebane i den anden finalekamp. Den spilles på tirsdag klokken19 i Holte-hallen.

DM-finale 1. kamp, kvinder

Brøndby-Holte 3-1

(25-13, 25-23, 25-27, 25-21)

Tilskuere: 150

Der spilles bedst af fem kampe