Holbækkere samles i cyberspace

Holbæk
Rigtig mange voksne bruger internettet til at holde kontakten med vennerne. Facebook vrimler med grupper for folk, der gerne signalerer, at Holbæk er byen, de bor i, eller stedet, hvor de engang havde det mægtigt sjovt.

Vampyrbid, virtuelle knus, sjove fotografier og alenlange vennelister. Det er også et hit for voksne internetbrugere.

Flere og flere får en profil på nettet, og på internetmødestedet Facebook er der rigtigt mange grupper med tilknytning til Holbæk.

1.276 mennesker er fx medlem af gruppen "4300 Holbæk", der er stedet for alt og alle med tilknytning til området. Andre mere selektive brugere samler sig i "Holbæk by" – en gruppe kun for folk, der bor i Holbæk,Tåstrup, St. Grandløse, Dragerup, Tjebberup, Allerup eller Tveje Merløse.

En Facebook-søgning på ordet Holbæk leder også til adskillige sider for folk, der mindes de glade tider på Bjergmarkkollegiet, festerne på handelsskolen og folkeskoletiden på Østre Skole.

Andre fællesskaber er opstået omkring jobbet, fx "Kasselinien i Bauhaus Holbæk", ligsom gamle Holbæk-gardere og flere lokale sportsforeninger udveksler billeder og kommentarer på siden.

Socialistisk Ungdomsfront på skovtur

Også politiske ungdomsorganisationer som Radikal Ungdom og Venstres Ungdom fra Holbæk mødes virtuelt, og hvis det skulle have interesse, kan Facebook også samle Vestsjællands hårdeste revolutionære med hang til Socialistisk Ungdomsfront i Holbæk, der snart tager på skovtur.

En undersøgelse gennemført af Telia viser, at 19 procent af vestsjællænderne regelmæssigt benytter blogs, og mange har lagt billeder eller film ud på internettet, oplyser butikschef Anders Jensen fra Telia i Slotcenteret i Holbæk. Han mener ikke, at mødesteder som Facebook erstatter kontakt ansigt til ansigt.

– Det er et supplement til den kontakt, man har med vennerne i dagligdagen, hvor man ser hinanden i byen og på studiet. Det er ikke en erstatning for de fysiske fællesskaber, men snarere en forlængelse, siger butikschefen.

Facebook opstod i 2004 på Harvard University i USA og har i de seneste år vundet frem i Vesteuropa.

tf@nordvest.dk