Holbæk Kommune laver fyringsbrøler

Efter påske blev tre dagplejere i Holbæk fyret. Men to af afskedigelserne strider mod overenskomsten, og nu beklager Holbæk Kommune brøleren.

Foto: Kasper Blomgren

Holbæk Kommune har lavet en fyringsbrøler.

Efter påske blev tre dagplejere fyret på grund af faldende børnetal. Men to af afskedigelserne er nu blevet annulleret. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Årsagen er, at fyringerne af en sikkerhedsrepræsentant og et medlem af et MED-udvalg strider mod overenskomsten, fordi deres ansættelse er beskyttet i stil med en tillidsrepræsentants.

Nu beklager Holbæk Kommune brøleren. Men almen børnechef Pia Hjørtoft kan ikke forklare den præcise årsag til fejlen.

– Jeg ville ønske, jeg kunne give et svar. Der er glippet noget i kommunikationen, og det er dybt beklageligt. Det er dagplejelederens kompetence at indstille, men det HRs ansvar at sikre, at hun gør det rigtige, siger den almene børnechef til Holbæk Amts Venstreblad.

I stedet for de annullerede fyringer har kommunen valgt at prikke to andre dagplejere. Og det giver voldsom kritik i FOA, dagplejernes faglige organisation.

– Det her overgår næsten min fatteevne. Vi har selvfølgelig anket fyringen af to tillidsvalgte, men det er jo grotesk, at man så skal ud at afskedige to andre, raser formand for FOA Holbæk, Hanne Ulendorf.

Læs mere i dagens avis