Hørsholm tilbage på sporet

Efter sidste weekends nederlag til SISU kom Hørsholms basketball-damer tilbage i topkampen mod Horsens

Clkaus Dalskov

BASKETBALL Hørsholms sejrssikre basketball-damer tabte sidste weekend på udebane til SISU, og der var i weekenden dækket op til et nyt topbrag, da Vitus Bering besøgte Hørsholm Hallen.

Sejrscifrene 64-52 kunne tyde på en overbevisende indsats af hjemmeholdet, men Vitus Bering vandt både anden og fjerde periode, så der er stadig masser at arbejde med hos Hørsholm.

For første gang i nyere tid valgt Hørsholms træner at holde tre spillere helt væk fra banen og to spillere med under fem minutter, hvilket vidner om, hvor stor betydning at denne sejr havde for holdet.

"Sejren var meget vigtig i dag", sagde træner Morten Thomsen efter kampen, og fortsatte: "Efter nederlaget til SISU i sidste uge, så var det mental vigtigt, at vi vandt denne kamp, således at vi fik bevist at vi er med i toppen".

Hørsholm kom flot fra start og vandt første periode med hele 23-10. Kristine Dalgaard kom for alvor i gang i denne kamp, og ligeledes beviste den unge quard Signe Boye sine evner til at styre spillet.

I anden periode gik Hørsholm i stå, og Vitus Bering fik kæmpet sig tilbage i kampen, selv om de ikke fik indhentet Hørsholms føring. Hørsholm var foran med 34-25 efter første halvleg.

I tredje periode rykkede Hørsholm endnu engang, og i disse 10 minutter fik hjemmeholdet for alvor det defensive arbejde på plads.

Det lykkedes kun Vitus Bering at score sølle syv point.

Hørsholm var nu foran med 52-32 før den sidste periode, og kampen var reelt afgjort.

Vitus Bering havde blot ikke lært at man havde tabt kampen, og endnu engang fik de overtaget i kampen, og vandt sidste periode med 20-12.

Dette var dog ikke nok til at indhente Hørsholms store forspring og trods lidt slinger gennem kampen, så er Hørsholm tilbage på sporet mod en plads om kampen om en ny mesterskabstitel.

(23-10, 11-15, 18-7, 12-20)

Hørsholm: Kristine Dalgaard 18, Amanda Batcha 14, Signe Boye 8, Theresse Deemand 7, Katrine Hounsgaard 6, Maja Gerlyng-Hansen 5, Tatiana Gallova 4, Julie Elmquist 2

Vitus Bering: Abby Schrader 18, Kaja Laursen 13, Astrid Gadeberg 12, Anne-Helene Søndergård 3, Rie Dybboe 2. Josefine Sørensen 2, Eeva-Marie Männikkö 2

Tilskuere: 120