Hørsholm tæt på sammenbrud i offensiv opvisning

Hørsholm 79ers-herrerne skilte Randers Cimbria ad i de tre første perioder af torsdagens kamp, men var alligevel tæt på at smide sejren væk

Foto: Joachim Weichel

Hørsholm 79ers-herrerne emmede af overskud i de tre første perioder af torsdagens hjemmebanekamp mod Randers Cimbria, hvor gæsterne ikke fik et ben til jorden. Hørsholms spillere, ledt an af den amerikanske trekløver Matt Bonds, Ty Sabin og Conor Beranek, gjorde, hvad der passede dem i offensiven, og det gav til tider seværdig basketball for hjemmeholdets fans.

Derfor skulle man også tro, at kampen var lukket efter de første tre perioder, hvor Hørsholm-holdet havde domineret stort. Randers ville det dog anderledes, og de blev hjulpet godt på vej af hjemmebaneholdet, som smed mange bolde væk, missede åbne skud og tillod lette scoringer.

Dermed kom Randers-mandskabet tættere og tættere på, og de nåede helt ind for ét points afstand, 92-91, inden Hørsholm-spillerne viste format og afviste comebacket. De blev også hjulpet på vej af, at flere Randers-spillere tabte hovedet og begik usportslige fejl. Det betød, at Hørsholm igen kunne trække fra gæsterne og lade sig hylde som vindere i den dramatiske kamp, som endte 100-91.

Efter kampen var Hørsholm-træner Rafa Monclova splittet omkring sine spilleres præstationer.

"Vi spillede flot basketball i store perioder, men da vi kom stort foran, begyndte vi at slappe for meget af og så kom Randers igen."

"Randers rammer ikke noget i tre perioder og derfor ser det let ud, men i slutningen rammer de alt og så kan det hold spille sig tilbage i kampen – og så går vi i panik," fortæller den spanske cheftræner, hvis hold dog i sidste trak det længste strå.

Næste kamp, der venter Hørsholm-holdet, er en udebanekamp på torsdag mod Team FOG Næstved, som er den direkte konkurrent til Basketligaens andenplads, som Hørsholm i skrivende stund besidder.

Hørsholm 79ers 100 Randers Cimbria 91 (31-19, 24-19, 24-17, 21-36 )

Hørsholm:

Matt Bonds 28, Conor Beranek 21, Ty Sabin 17, Mikael Vincents Nielsen 13, Frederik Hougaard Nielsen 11, Emil Hjorth 7, Sebastian Dalsgaard 3