Hørsholm 79ers vandt bundkamp stort

Hørsholm 79ers herrer sikrede sig den vigtige sejr i bundopgøret mod Aalborg Vikings med hele 97-72

Foto: Claus Beyer

Det var lidt af en skæbnekamp, der blev spillet i Hørsholm Hallen lørdag eftermiddag. Hørsholm 79ers herrer tog i mod Aalborg Viking, ligaens to bundhold, og for begge hold kræver det nu sejre, hvis de skal indhente Værløse på ligaens 8.plads, den sidste plads der giver adgang til kvartfinalerne, og samtidig vil sikre en plads udenfor nedrykningskampene.

Og selvom Hørsholm 79ers måtte undvære holdets kaptajn, Frederik Hougaard, så var der fra kampens start ingen tvivl om hvem der er nærmest til at komme i kvartfinalen, dertil var Hørsholm 79ers klasser bedre end gæsterne fra det nordjyske, og havde hjemmeholdet bevaret koncentrationen i alle fire perioder, var sejren blevet meget mere overbevisende.

Hørsholm 79ers vandt med 25 point, og efter kampen var Hørsholm 79ers coach tilfreds og lettet:

"Vi spiller en meget koncentreret kamp, især i det defensive. Aalborg screener meget på bolden, og vi var i stand til taktisk at forstyrre det ved nogle gange at sende to mand på bolden og nogle gang at bytte," sagde Miguel Hoyo efter de 40 minutter.

Hørsholm 79ers satte sig på kampen fra starten, og O'karo Akamune sikrede holdet en føring på 5-0, og herefter gik det slag i slag. Det første syv minutter var hjemmeholdet helt dominerende, og da det unge talent, Mathias Bæk, med stor sikkerhed satte sin første 3-point scoring brød jublen helt ud i hallen. Hørsholm 79ers kom foran med 18-7, men i de sidste tre minutter kæmpede Aalborg sig ind i spillet, og de fik hjemmeholdets føring reduceret til syv point, 25-18, inden anden periode.

I den anden periode spillede Hørsholm 79ers overbevisende, og med 18-3 i de første seks minutter, så afgjorde Hørsholm 79ers reelt kampen inden pausen, hvor Hørsholm 79ers var i front med 50-30.

Efter pausen var det fortsat Hørsholm 79ers der havde fuld kontrol over kampen, men den store føring fik Hørsholm 79ers coach til at bruge bænken endnu mere flittigt, hvilket svækkede koncentrationen. Men Hørsholm 79ers kørte sikkert tredje periode i hus med 25-19, men i slutningen af sidste periode fik Aalborg pyntet på kampens resultat, da de vandt de sidste fire minutter med 7-14. Men det var fortjent Hørsholm 79ers der løb med sejren på 97-72 foran 632 tilskuere, og dermed kæmpede holdet sig op på samme pointantal som Værløse. Derimod måtte gæsterne fra Aalborg Viking tage den lange tur hjem uden at det endnu er lykkes at få point i denne sæson.

Basketligaen Hørsholm 79er – Alborg Viking 97-72 25-18, 25-12, 25-19, 22-23) Hørsholm 79ers: Derek Semenas 20, O'karo Akamune 18, Aleja Rodriguez 16, Robert Fields 15, Matias Bæk 9, Asbjørn Midtgaard 6, Emil Hjort 6, Daniel Mortensen 5, Sikander Nielsen 2. Aalborg Vikings: Demetrius Philips 19, Kasper Serritzlew 16, Jeppe Kristiansen 17, Yusuf Jama 8, Niels Koch Andreasen 7, Mike Dejworek 4, Rune Lauridsen 1.