Højbjerg og Schmeichel: Mentalitet førte til kollaps

De danske spillere knoklede ikke hårdt nok i modgang, siger landsholdsprofiler efter fiasko i Kasakhstan.

De danske spillere knoklede ikke hårdt nok i modgang, siger landsholdsprofiler efter fiasko i Kasakhstan.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Et mentalt kollaps var årsagen til, at Danmarks fodboldlandshold i løbet af 16 minutter i slutfasen smed en 2-0-føring og tabte 2-3 til Kasakhstan søndag aften. Kasakhernes første reducering satte sig mentalt i det danske hold.

Det mener de rutinerede landsholdsspillere Pierre-Emile Højbjerg og Kasper Schmeichel.

– Det her var for dårligt, det er helt sikkert. Det er svært at komme med en direkte forklaring, men der er ting, som ikke handler om talent, højre eller venstre fod. Det handler om, hvad man kan gøre for at holde stand, men vi blev for umodne som hold.

– Vi kollapsede. Kasakhstan sluttede kampen af med at ville det mere end os, og det er uværdigt.

– Det er lige meget om, man har spillet nul landskampe eller 500, vi skulle have spillet simpelt, spillet solidt og forsvaret den hjem. Det skal man kunne, når man fører 2-0 i Kasakhstan, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Landstræner Kasper Hjulmand havde ellers advaret landsholdet mod at skifte tilgang, hvis Kasakhstan fik reduceret, fortæller Kasper Schmeichel.

– Vores kropssprog var ikke godt nok, og selv om deres comeback startede med en meget tvivlsom kendelse (straffespark, red.), skulle vi have været meget bedre til at håndtere det.

– Vi snakkede om i pausen, at hvis de fik et heldigt mål, så skulle vi passe på og grave dybt, men det gjorde vi ikke. Der er absolut ingen undskyldninger, vi skulle have været bedre. Længere er den ikke, siger Schmeichel.

Landsholdsmålmanden ser ikke nogen kobling mellem fiaskoen ved VM i Qatar for fire måneder siden og søndagens kollaps i Kasakhstan.

– I skal jo sælge nogle aviser, så det er klart, at fiasko og store overskrifter, som I elsker, får kliks, likes og alle de ting, men i dag var bare ikke godt nok. Vi må ikke lægge det sammen med VM. I dag er en ny periode, og vi skal lære af den. Men der er ingen undskyldninger, siger Schmeichel.

Han prøver at finde en positiv ting ved nederlaget.

– Det er en pisse god lærestreg. Vi snakkede om i pausen, at vi ikke måtte tage noget for givet. I international fodbold kan alle ramme den lige i røven, eller der kan ske noget, som kan vende kampen.

– Vi kunne have lukket kampen med mål til 3-0 og 4-0, for vi må ikke tage for givet, at vi har vundet, når vi fører med 2-0. Det er måske det eneste positive, vi kan tage med herfra, for det er en lærestreg, som vi kan bruge, hvis vi en dag er heldige og gode nok til at føre 2-0 ved pausen igen, siger Schmeichel.

/ritzau/