Hjulmand: I anden halvleg rullede vi os ud

FC Nordsjællands træner og spillere er langt fra tilfredse med indsatsen før pausen mod Sønderjyske.

Superliga FC Nordsjælland - Sønderjyske. Patrick Mtiliga scorer til 2-1 fredag den 24 august i Farum. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)
Superliga FC Nordsjælland – Sønderjyske. Patrick Mtiliga scorer til 2-1 fredag den 24 august i Farum. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012)

Trods en klar sejr, og selv om klubben er tilbage på førstepladsen i Superligaen, er FC Nordsjællands spillere og træner Kasper Hjulmand selvkritiske efter fredagens 4-1-sejr over Sønderjyske.

Indsatsen før pausen kunne nemlig have været langt bedre, erkender de i den nordsjællandske lejr.

– Vores hurtige mål gjorde desværre, at vi mistede lidt initiativ, og de fik presset os til en fortjent udligning.

– Men så lykkedes vi rigtig godt i anden halvleg, og vi viste, at vores form er for opadgående efter en lidt svag start på sæsonen, opsummerer anfører Nicolai Stokholm.

Målscorer og venstre back Patrick Mtiliga mener heller ikke, hans hold fik spillet til at flyde før pausen.

– Vi fik ikke rigtigt vores spil til at flyde. Vi lavede dårlige pasninger, havde svært ved at holde kæderne og mistede bolden for let.

– I anden halvleg gled det bedre, og det var dejligt at score, for det er altid min plan at komme så meget frem som muligt, siger den tidligere landsholdsspiller.

Manden ved det store tegnebræt med overblikket fra bænken, træner Kasper Hjulmand, fortsætter de kritiske toner og skal næsten presses til at huske den flotte anden halvleg.

– Jeg synes, at vi havde dårlig kvalitet i mange af de ting, vi lavede i første halvleg. Vi var alt for direkte, og det er jo ikke smart.

– I anden halvleg kom der så et kvalitetsløft. Vi ventede på de rette tidspunkter og ramte hinanden, siger Kasper Hjulmand, der fik sin sejr nummer 25 i sin 40. kamp som cheftræner i FC Nordsjælland.

Han bemærker også, at det går stærkt for mestrene på deres nye underlag. 11 mål i tre kampe er det blevet til på det nye kunstgræs. Denne gang med Sønderjyske i fedtefadet.

De var ellers det hold, der sidst slog nordsjællænderne i mestersæsonen. I Haderslev. Sidste sæsons to kampe i Farum Park blev også tabt.

– De straffede os, da de skruede op for tempoet i anden halvleg.

– Jeg vil ikke bruge underlaget som undskyldning. Men jeg tror selvfølgelig, at det er rart for dem at kunne træne på det hver dag, når de skal spille på det søndag, siger Sønderjyske-anfører Henrik Hansen.