Hjort: S vil ikke fremtidssikre økonomien

Socialdemokraterne vil ikke løse Danmarks økonomiske udfordringer. Derfor er de ude af aftale, siger Hjort.

inansminister Claus Hjort Frederiksen taler med medierne tirsdag den 3. maj efter forhandlingerne i Finansministeriet. Tv: Erhvervs-og økonomiminister Brian Mikkelsen
inansminister Claus Hjort Frederiksen taler med medierne tirsdag den 3. maj efter forhandlingerne i Finansministeriet. Tv: Erhvervs-og økonomiminister Brian Mikkelsen

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har ikke mange rosende ord til overs for Socialdemokraternes leder Helle Thorning-Schmidt efter dagens forhandlinger om at ændre velfærdsforliget fra 2006.

Selv om både regeringen og oppositionen er enige om, at der skal findes 47 milliarder kroner for at lukke et hul i økonomien frem mod 2020, så vil Socialdemokraterne ikke være med til at løse opgaven, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen.

– Jeg har kæmpet for at få et bredt forlig. Men jeg må drage den konklusion, at Socialdemokraterne ikke vil være med til at fremtidssikre økonomien, siger Claus Hjort Frederiksen.

Allerede før dagens møde i Finansministeriet forlangte Claus Hjort Frederiksen, at Socialdemokraterne fremlagde deres såkaldte 2020-plan med klare bud på, hvordan man vil finde de mange milliarder kroner.

Men det skete ifølge Claus Hjort Frederiksen ikke på mødet.

– Så langt øjet rækker vil der være underskud i det offentlige. Og hvis vi ikke gør noget, vil det være en sparedagsorden hvert eneste år. Men Socialdemokraterne har nægtet at fortælle, hvordan de vil løse Danmarks udfordringer frem mod 2020, siger Claus Hjort Frederiksen.

Socialdemokraterne har nægtet at gå med på regeringens model, der ligger op til en afskaffelse af efterlønnen og en fremrykning af en højere pensionsalder.

– Socialdemokraterne vil ikke være med til at lave reformer, så tilbage bliver, at pengene skal findes ved skattestigninger, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han mener, at Socialdemokraterne ikke kan nøjes med at finde 47 milliarder, men reelt skal finde 63 milliarder kroner, fordi man ønsker at bruge flere penge på børnehaver, skoler og ældrepleje i de kommende år.