Hjælp til læsehestene

Der er gratis hjælp at hente, hvis man ikke selv kan klare et besøg på kommunens biblioteker

Foto: Frederik Stage

SERVICE Tilbuddet hedder "biblioteket kommer" og dækker over et tilbud, om at bibliotekets betjente én gang om måneden kører ud til borgere, der på grund af alderssvækkelse, sygdom, gangbesvær på anden vis har svært ved selv at komme på biblioteket.

En af disse er Erna Florin Pedersen, der til dagligt bor i Nærum.

"Jeg går med rollator og er dårligt gående. Derfor er det meget svært for mig, selv at komme afsted og for mig er det da en slags juleaften, den tirsdag de kommer i hver måned." Hun benyttet sig af tilbuddet i godt et års tid, og glæder sig personligt over både udvalg og service.

"Vi får et katalog hver måned, man kan bestille fra, men faktisk har jeg valgt at lade biblioteket vælge, ud fra hvilke typer jeg bedst selv kan lide," siger Erna Florin Pedersen, der i denne måned især glæder sig til at lytte til Jaroslav Haseks klassiker om "Soldaten Svejk".

"Min datter læste den, da hun var syg og syntes den var så munter. Så den glæder jeg mig især til at komme i gang med."

Er man tilmeldt "Biblioteket kommer", kan man vælge selv at udpege læsestoffet på kommunens biblioteker og så få bragt til døren, eller en fast udbringning én gang i måneden eller efter behov. Interesserede kan kontakte bibliotekarerne Anne B. Christensen eller Anne-Marie Marstrand på Holte Bibliotek på tlf. 4611 5855, e-mail: abcrudersdal.dk.