Historisk Jannik Hansen er i NHL-finalen

Danske Jannik Hansen er klar til finalen i USA's ishockeyliga NHL som den første dansker i historien.

Jannik Hansen er som den første dansker nogensinde klar til finalen i verdens største ishockeyliga, den nordamerikanske NHL.

– Det er det her, jeg spiller for. Det er at få lov vinde det her trofæ – det sværeste at vinde i hockey og i den bedste liga.

– Det er det, jeg har gået og drømt om, siden jeg blev draftet og tog turen herover, siger Jannik Hansen til sporten.tv2.dk.

Drømmen om Stanley Cup-finalen blev til virkelighed, efter danskerens klub, Vancouver Canucks, onsdag morgen dansk tid slog San Jose Sharks med 3-2 efter forlænget spilletid.

Det betyder, at Canucks vandt serien med 4-1 i kampe, hvor der spilles bedst af syv. Jannik Hansen spillede hele 25 minutter i sejren, og nu ser han frem til at møde enten Boston Bruins eller Tampa Bay Lightning i finalen.

– Det er to utroligt gode hold, men så længe den serie går i syv kampe, så kan vi ikke bede om mere. Uanset hvilket hold, vi står overfor, så bliver det en svær opgave, vurderer Jannik Hansen.

Det er første gang i 17 år, at canadiske Vancouver Canucks skal kæmpe om det eftertragtede Stanley Cup-trofæ. Derfor er glæden meget stor i byen.

– Det er ligesom, når man ser spanierne og italienerne i fodbold. De kører rundt i gaderne nu og dytter og hænger ud af vinduerne. Og der er storskærme på torvene. De lever og ånder for det, forklarer Jannik Hansen.

Selv om han er den første dansker nogensinde i NHL-finalen, så er det ikke noget, som er specielt vigtigt for ham.

– Bare det at være her er helt kanon – men det er ikke noget, jeg går og tænker på. Vi er her som hold og for at vinde. Det andet er ikke noget, jeg lægger det store i, konstaterer Jannik Hansen.