Hillerødborger udnævnt til professor

Rasmus Nielsen er nu professor i fiskeriforvaltning

J. Rasmus Nielsen, som bor i Hillerød, er blevet udnævnt til professorer i fiskeriforvaltning ved DTU Aqua på Danmarks Tekniske Universitet.

Rasmus Nielsen er 49 år og har en kandidatgrad i biologi og et bifag i nordisk filologi (sprogvidenskab) fra Københavns Universitet samt en ph.d.-grad fra Wageningen Universitet i Holland. Desuden har han haft studieophold på MacGill Universitetet i Canada.

Rasmus Nielsen har været ansat på Grønlands Naturinstitut og i Vietnam for DANIDA, men siden 1992 på DTU Aqua. Her har han længe været seniorforsker og forskningskoordinator og i en periode også sektionsleder.

Rasmus Nielsen arbejder især med populationsdynamik for fisk og fiskeridynamik og har yderligere specialiseret sig i survey-metodik. Han har gennem årene stået i spidsen for en lang række forskningsprojekter og har i flere tilfælde været international koordinator for store projekter, blandt andet et projekt, der havde som formål at undersøge og vurdere, hvad en kommende Fehmern Bælt-forbindelse vil betyde for fiskebestande og fiskeri i området. Desuden har han fokus på undervisning og vejledning af studerende og har fuldt universitetspædagogikum.

sRasmus Nielsen bor sammen med sin kone Annemette og deres børn Sebastian og Julie i et typisk Hillerød-rødstenshus på en stille villavej i vest-byen, men driver også gården Udholm i Nordjylland, som er hans barndomshjem, og hvor familien opholder sig meget.