Hillerød rykker som erhvervskommune

Ny undersøgelse placerer Hillerød som en af landets ti bedste erhvervskommuner

Foto: Claus Kjærsgaard

Hillerød Kommune er en af landets ti bedste erhvervskommuner i 2010 og inde i en kraftig vækst. Det fastslår en undersøgelse, som Greens Analyse har lavet for Børsen. Undersøgelsen placerer Hillerød Kommune på en 9. plads blandt kommunerne.

Det er en markant fremgang i forhold til året før, hvor kommunen var nummer 23.

Hillerød Kommunes kommunaldirektør Peter Zahlekjær er i sagens natur glad for resultatet:

"Vi er selvfølgelig stolte over den flotte placering, og glæder os over at den store indsats som Hillerød Kommune, Væksthus Hovedstadsregionen, erhverv.net, C4, og en række andre parter har lagt i arbejdet med udviklingen af erhvervslivet i Nordsjælland, nu har bragt synlige resultater.

Trods hårde tider, er det altså fortsat muligt at generere vækst og positiv udvikling, ved en målrettet fælles strategisk erhvervsindsats," fastslår han.

Undersøgelsens resultat kommer sikkert til at give en del debat mellem politikerne.

Ifølge Greens Analyse er kommunerne blevet sammnelignet på fire helt konkrete nøgletal. Generelt viser undersøgelsen også, at erhvervsudviklingen i hovedstadsområdet generelt rykker fra udviklingen i resten af landet.

I den sammenhæng er Nordsjælland godt med. Tre af de kommuner der er rangeret på Børsens top ti liste, er med i erhverv.net, der er baseret på et tæt samarbejde mellem 8 kommuner i Nordsjælland. Det blev i øvrigt Ringsted, der løb med titlen som årets erhvervskommune.

Allerød blev nummer seks, Hørsholm nummer syv og Rudersdal nummer ti.