HGI tabte til Otterup

Sæsonens bedste kamp rakte ikke til point for HGI's kvalrækkehold

Foto: Jesper Frank Christensen

Stolpe ud! Sådan kan HGI's forår i kvalrækken bedst beskrives. Et utal af point er blevet tabt i tætte kampe, hvor marginalerne ikke lige er faldet ud til Hillerød-spillernes fordel.

Mandagens pinsekamp på udebane mod oprykningsfavoritterne fra Otterup var ingen undtagelse, og selv om HGI leverede forårets i særklasse bedste kamp, måtte man se Otterup løbe med en 2-1 sejr og alle tre point dybt inde i dommerens overtid.

Det starter ellers godt for HGI, der allerede efter tre minutters spil bringer sig i front. Et flot gennemspillet angreb i højresiden udmønter sig i en tværaflevering til en helt fri Jakob Kvist, der sender bolden i kassen.

Det lykkes dog hjemmeholdet at udligne efter et kvarters spil på en foræring af HGI forsvaret. Stillingen 1-1 holder til pausen, men med HGI som det bedst spillende hold. Mønstret er det samme i anden halvleg, hvor HGI presser på og især i to situationer er tæt på at få udbytte af anstrengelserne. Først nedlægges Andreas Olsen i feltet til et klokkeklart straffespark – tror alle – bare ikke dommeren, hvis fløjte forbliver tavs, og kort efter er Jakob Madsen alene igennem på en friløber, som dog ikke bliver omsat til mål. Og så sker det – to minutter inde i overtiden sparker Otterup i lang bold frem i HGI's felt. Efter klumpspil og tre returbolde ender bolden tilfældigt hos en helt fri Otterup-spiller, som kan trille bolden over stregen til slutresultatet 2-1.

HGI-træner Kim Rasmussen havde dog efter kampen mest positivt at sige, om den næsten tragikomiske afslutning.

"Vi spiller en fantastisk kamp. Der bliver vist en fight, gejst og vilje, som endnu ikke før set, og jeg har ondt af spillerne, at de ikke får point ud af anstrengelserne. Vi kunne naturligvis godt sætte os ned og tude efter kampen, men det får vi intet ud af på nuværende tidspunkt. Vi må fokusere på det positive", siger Kim Rasmussen, der sammen med sit hold på lørdag klokken 15.00 skal på endnu en svær udebaneopgave mod Korup.

jesper.sportenhip.dk