Herfølge Boldklub hædrer to af klubbens kulturbærere

Foto: Martin Håkan

Herfølge Boldklub hædrer tirsdag den 28. maj to af klubbens meget centrale personer og kulturbærere, Steen Knudsen og Henrik Andersen.

Det sker ved at udnævne dem til æresmedlemmer.

At dette virkelig er en hæderstitel illustreres vel bedst ved, at de bliver henholdsvis sjette og syvende æresmedlem i klubbens snart 100-årige historie.

"Steen Knudsen og Henrik Andersen har igennem rigtig mange år lagt et kæmpe arbejde i og for klubben. Begge var med, da højdepunktet i Herfølge BKs historie indtraf i år 2000, hvor klubben sensationelt blev danske mestre, og begge har i årene herefter sat deres markante aftryk i Herfølge BK samt, efter indgåelsen af fornuftsægteskabet med Køge BK omkring dannelsen af HB Køge, loyalt været medspillere i denne proces", fortæller Hans Hytteballe Andersen fra Herfølge BKs bestyrelse.

Henrik Andersen og familien flyttede i 90'erne til Herfølge fra Hørsholm, hvor Henrik Andersen allerede var engageret i fodbold. Da begge Henriks og Randis drenge begyndte at spille fodbold i Herfølge BK, var det naturligt for Henrik at engagere sig som holdleder og træner samt, sideløbende med dette, som bestyrelsesmedlem.

Efterfølgende blev Henrik Andersen valgt som formand. Formandsposten bestred han i 14 år, inden han i stedet valgte at holde styr på klubbens finanser i rollen som kasserer.

Henrik Andersen er stadig meget engageret i seniorfodbolden, hvor sønnen Christoffer er spiller og assistent på Herfølge BKs 1. hold i Serie 1. Det har derfor været nærliggende at afholde receptionen tirsdag den 28. maj, hvor holdet spiller hjemmekamp kl. 18.30.

Steen Knudsen kunne i år markere, at han blev meldt ind i Herfølge BK for 40 år siden. Steen Knudsen har altid haft et kæmpe hjerte for klubben, som spiller og som træner. På et tidspunkt i 90'erne tog Steen initiativ til og blev sammen med Ian Pedersen foregangsmænd i forhold til at genrejse klubbens ungdomsafdeling.

Selvom en voldsom hændelse i en periode påvirkede Steen Knudsens og familiens tilværelse, kæmpede han sig med stor støtte fra hustruen Christina og ved egen jernvilje tilbage, og var i de følgende år primus motor i udviklingen af Herfølge BKs ungdomsafdeling til et niveau, som kun få havde drømt om.

Steen Knudsen har i alle årene forstået at tiltrække talentfulde spillere og udvikle deres fodboldmæssige kompetencer, men ikke mindst på det menneskelige plan har Steen Knudsen haft stor betydning og gjort en forskel for mange unge fodboldspillere.

Udover engagementer i Herfølge BK, har Steen Knudsen været og er fortsat en central person i talentarbejdet i HB Køge.

Receptionen afholdes i Loungen på Herfølge Stadion tirsdag den 28. maj kl. 17-18.30, hvor Herfølge BK vil være vært ved et mindre traktement.pm