Her modtager ensomme ældre på plejehjem nu »risikofri julekoncert«

»Glædelig jul – en almindelig julekoncert i en ualmindelig tid« er titlen på en dugfrisk CD fra Slagelsekoret. 13 kendte og elskede julemelodier skal være med til at skabe lidt julestemning for især ensomme ældre i Slagelse Kommune.

Slagelsekorets formand, John Anderberg, afleverer her en stak CD'er til personalet på Plejecenter Smedegade i Slagelse. Her får alle kommunens plejecenter nu sange, der kan synge med på som erstatning for koncerter mod ensomhed. Privatfoto
Slagelsekorets formand, John Anderberg, afleverer her en stak CD'er til personalet på Plejecenter Smedegade i Slagelse. Her får alle kommunens plejecenter nu sange, der kan synge med på som erstatning for koncerter mod ensomhed. Privatfoto

I starten af 2020 søgte – og fik – Slagelsekoret 16.000 kroner fra Slagelse Kommune fra puljen »ensomme ældre«. Pengene skulle bruges til at afholde flere koncerter på kommunens plejehjem, men kun få blev gennemført på grund af corona.

– Vi havde derfor lidt penge til overs og spekulerede så på, hvordan vi alligevel kunne få vores kor ud til så mange som muligt, fortæller Slagelsekorets formand, John Anderberg.

For når den fysiske kontakt ikke længere kunne lade sig gøre, så måtte koret tænke i andre baner – og løsningen blev at indspille en gratis Jule-CD, som nu er på vej ud til alle kommunens plejehjem.

– CD'en blev indspillet for cirka tre uger siden i Skælskør Kirke under ledelse af Bent Påske, og den er fremstillet i 1000 eksemplarer, fortæller formanden.

Mere adskilte

I omslaget til CD'en står der: »2020…sikke et år! Vi skulle fejre to store historiske begivenheder – 100-året for Genforeningen og 75-året for Befrielsen.«, før teksten fortsætter med ordene:

»I stedet blev vi mere adskilte end nogensinde før, og mange følte sig nærmere sat i fængsel end befriet. Alt sammen på grund af vores nye gæst, COVID-19, som sneg sig ind på hele kloden og satte stop for masser af aktivitet.«

Artiklen fortsætter efter billedet…

Slagelsekorets formand, John Anderberg afleverer personligt selv de nye jule-CD’er på kommunens plejehjem. Foto: Kim Brandt

»Kulturlivet blev nærmest sat på pension, og vi hungrer alle efter oplevelser – ikke mindst i selskab med hinanden. Slagelsekoret kan ikke borttrylle tidens svøbe, men vi tilbyder dig her en lille julekoncert, der kan overværes risikofrit«, lyder det videre i omslaget.

CD'en er i disse dage på vej ud til samtlige plejecentre i kommunen – ligesom den også vil være at finde i kirkerne, hos Røde Kors m. fl.

– Vi håber, at så mange som muligt vil få glæde af vores CD, som indeholder julesange, alle kan synge med på, fortæller John Anderberg.

Blandt de 13 numre er »Dejlig er jorden«, »Når du ser et stjerneskud« og »Nu tændes tusind julelys«.