Her kan du slå katten af tønden i Hørsholm

Søndag er det fastelavn, og børnene kan godt begynde at finde udklædningstøjet frem, for der er masser af steder i Hørsholm og omegn, hvor der kan slås katten af tønden

Af Caroline Friis og Morten Bech

Både lørdag, søndag og mandag i denne og næste uge bliver der fejret fastelavn rundt omkring i Hørsholm. Der bliver disket op med den traditionelle tøndeslagning, varm kakao, fastelavnsboller men også ansigtsmaling, livemusik og skurkebane.

Her er de steder, hvor der bliver holdt fastelavn:

14. februar kl. 14 er der fastelavnsgudstjeneste i Asminderød Kirke med efterfølgende tøndeslagning ved sognegården. Præmier til bedste udklædninger, og til kattekongen og dronningen og varm kakao og boller til alle.

Mandag den 15. februar klokken 13.15 slås der katten af tønden i Aktiviteten i Mergeltoften. Der er præmie til kattekonge og kattedronning og for den bedste/sjoveste udklædning. Pris: 30 kroner inklusiv kaffe og boller.

Søndag den 14. februar klokken 10.00 er der højmesse og tøndeslagning for store og små ved sognehuset ved Rungsted Kirke. Efter kroning af kattekonge og kattedronning er der fastelavnsboller og varm kakao. Alle er velkomne med eller uden udklædning.

13. februar slås der katten af tønden kl. 12 i både Nivå Center og Humlebæk Centeret. Der er præmier til bedst udklædte og guf til alle.

14. februar kl. 11 holdes der fastelavn på Krogerup Avlsgård i Humlebæk. Ud over tøndeslagning for store og små er der fastelavnscafe, skurkebane og livemusik for børn.

Lørdag d. 13. februar kl. 14.00 inviterer Forretningerne på Rungsted Bytorv vore kunder til tøndeslagning. Præmier til kattekonge og dronning, samt bedst udklædte. Der stilles op i følgende årskategorier: 0-4 år, 5-8 år og 9-12 år.

Der bliver serveret varm kakao og fastelavnsboller.

Lørdag d. 13. februar kl. 11-15 holder Hørsholm Midtpunkt en fastelavns-workshop, specielt til familiens mindste. Udover tøndeslagning er der ansigtsmaling fra kl. 12. Der bliver serveret fastelavnsboller til alle børn der deltagere og det hele foregår på centertorvet.