Her er Nordsjællands største boligudsalg

Boliga.dk Jesper Lundh

Udbuddet af boliger fortsætter med at vokse med uformindsket styrke. Alene siden april, hvor sæsonen for køb og salg traditionelt går i gang, er antallet af nye boligemner i Region Hovedstaden steget med over 1.700 stk., og i nogle byer er mere end hver 20. villa til salg.

Boligsiden Boliga har sammenlignet antallet af villaer og rækkehuse til salg med det samlede antal huse i de enkelte kommuner, og tallene viser, at der er stor forskel på antallet af udbudte villaer og rækkehuse i regionens postnumre.

Klik her og se tallene for Nordsjælland

Det største udsalg finder sted i Holte og Fredensborg, hvor henholdsvis 4,4 procent og 4,3 procent af byens huse venter på en køber, mens byer som Græsted og Gilleleje også ligger helt i top på listen med udbud på omkring 3,5 procent  af husene.

Få vil flytte fra Værløse

I andre egne af Nordsjælland er indbyggerne tilsyneladende godt tilfredse med at blive boende.

Værløse byder på den absolut mindste andel af udbudte villaer og rækkehuse i forhold til det samlede huse i byen, idet andelen af boliger til salg ligger på to procent, mens indbyggerne i Lyngby følger lige efter med en procentandele på 2,1. Også Hillerød ligger lavt (den femte laveste) med en andel på 2,4 procent.

Gennemsnittet for Region Hovedstaden er på 2,3 procent, mens landsgennemsnittet er en tand højere, nemlig 3,5 procent.

Statistikken er baseret på alle de villaer der var til salg 16. maj 2011 og antallet af enheder i BBR-registret. Postnumre med færre end 30 boliger til salg er udeladt.

Se tallene for hele landet her