Havnedebat frigives med løftet pegefinger

Ugebladet åbner fremover for kommentarmulighed på artikler om Rungsted Havn, men vil have skærpet fokus på debattonen

Foto: Pernille Kristensen

I november lukkede Ugebladet midlertidigt for muligheden for at kommentere på artikler og læserbreve om Rungsted Havn.

Det var desværre nødvendigt, idet flere debattører konsekvent overskred de publicerede retningslinjer for debat. Det førte til et debatklima her på hjemmesiden, som Ugebladets redaktion ikke fandt hverken konstruktivt eller værdigt for de øvrige læsere.

Dengang lovede vi at åbne op for kommentarfeltet igen efter nytår. Det gør vi så nu – men også med en påmindelse om, at det er sidste chance.

Da vi lukkede for kommentarfeltet på Rungsted Havn-artikler i november, kaldte vi det "et gult kort til debattonen". Det var nemlig anden gang inden for kort tid, at redaktionen var nødt til at tage dette skridt.

Når vi nu atter tillader kommentarer angående havnesagen, er det derfor med hånden på det røde kort:

Overholder debattørerne ikke retningslinjerne og fokus på emnet frem for alt muligt andet, lukker redaktionen permanent for muligheden for at kommentere på artikler og læserbreve om Rungsted Havn.

 

Retningslinjerne for debat fremgår lige over det tomme kommentarfeltet på enhver artikel, der er åben for debat.

Men vi gentager dem gerne her:

Angiv dit rigtige fornavn og efternavn. Indlæg, der er anonyme eller skrevet under falsk eller ufuldstændigt navn, vil blive slettet.

– Angiv din emailadresse (som kun kan ses af redaktionen og ikke på sitet). Indlæg, der er skrevet uden at angive emailadresse, vil blive slettet.

– Hold dig til emnet. Vis respekt og skriv i en god tone. Gå efter emnet – ikke personen. Redaktionen forbeholder sig ret til at lukke debatter, der er kørt af sporet.

– Det er ikke tilladt at fremsætte injurier, at opfordre til vold, kriminalitet eller racisme, at chikanere eller diskriminere personer for køn, handicap, seksuel orientering, race eller religion.

Vi vil i den kommende tid have skærpet fokus på debattonen på netavisen. Heldigvis kan langt de fleste læsere sagtens finde ud af disse få, simple regler. Men de, der ikke kan, er med til at skabe et dårligt debatforum for alle, og det er desuden meget tidskrævende for redaktionen at styre.

Ugebladets redaktion håber derfor på læsernes forståelse over for denne indskærpelse. Og vi håber naturligvis ikke, at det bliver nødvendigt at trække det røde kort op af lommen.