Haslevs gamle politistation er til salg for 3.5 millioner

Ejendomsmægleren har sendt en del prospekter ud, men endnu er der igen, der har skrevet under på skødet.

HASLEV: Så blev den gamle politistation på Ny Strandvej i Faxe solgt – til mæcenen Hans Michael Jebsen. Men til salg-skiltet hænger stadig foran den gamle politistation på Tingvej i Haslev, og haslevitterne skal næppe gøre sig håb om, at manden med den store pengepung og den store interesse for at redde fine gamle ejendomme også vil kaste sit blik så langt vestpå som til Haslev.

– Men vi har da sendt prospekter ud til en hel del interesserede, siger statsautoriseret ejendomsmægler Leif Olsen, hans virksomhed ligger på Nikolaj Plads i København, og han er en af de specialister, som statens ejendomsselskab Freja Ejendommme A/S benytter, når man står med en bygning, der ikke længere er brug for – som det er tilfældet efter den store domstols-og politireform, der har givet en stribe overflødige politistationer og retsbygninger. Og efter først en meget langvarig periode uden en eneste handel går det nu ganske godt.

– Stort set én om ugen, siger han og kan faktisk ikke forstå, at politistationen i Haslev ikke er afsat endnu, selv om den først "kom ind" 1. juni.

Hele stueetagen er så godt som spritny – baggrunden er desværre kedelig, for hærværksmænd har jo flere år i træk nytårsaften og nat hærget med bomber – og på førstesalen finder man den fine gamle retssal med vægpaneler og udskæringer og et smukt loft. Og det er vel ikke alle, der har kedelige oplevelser med netop det rum! Næppe heller så mange nulevende, der har kedelige oplevelser med kvadratmeterne i den lange bagbygning, for det er mange år siden, der også var arresthus i Haslev.

– Enkelte steder i landet er det kommunen, der har købt de gamle politistationer eller arrestbygninger, men det bliver næppe tilfældet for Faxe kommunes vedkommende. Andre steder er bygningerne solgt til advokater eller revisorer, og andre igen køber dem som investering, siger Leif Olsen, mens han fra et af vinduerne kikker ud på græsplænen og æbletræerne.

– De gav nogle gode æbler i sommer, siger han og er godt klar over, at det er ikke lokkemiddel nok. Men bygningen er smuk og særpræget og den ligger centralt, siger han – og det er ikke noget, han konstaterer ved at slå op på et kort. Leif Olsen stammer fra Sydsjælland og kom faktisk meget i Haslev i de yngre år – og i øvrigt er det ham, der har handlet en anden Freja-ejendom i Haslev, nemlig det gamle teknikum med tilhørende jord i den modsatte ende af Haslev end politistationen, der stammer fra 1905 og byder på 547 kvm samt en 1536 kvm stor grund.

-san