Hartvig og drengene skuffer fælt

Foto: LOIC VENANCE, Kasper Nørgaard Hansen
Denmark's team competes in the Men's Team Pursuit qualifier at the UCI Track Cycling World Championships in Saint-Quentin-en-Yvelines, near Paris, on February 18, 2015. AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Denmark's team competes in the Men's Team Pursuit qualifier at the UCI Track Cycling World Championships in Saint-Quentin-en-Yvelines, near Paris, on February 18, 2015. AFP PHOTO / LOIC VENANCE LOIC VENANCE

Så sent som i gårsdagens udgave af DAGBLADET havde vi en længere optakt til bane-VM. Hvori Kværkeby-knægten Daniel Hartvig forklarede, at han og det øvrige 4000 meter-hold var mere end klar til VM og i øvrigt meget opsatte. Og at alt ringere end en top 8-placering ville være en stor skuffelse.

Derfor er det vist ikke for meget at sige, at det var en kæmpeskuffelse, at de danske drenge kun kørte en 11. plads – ud af 16 startende nationer ved kvalifikationen onsdag aften.

Og det med den gode optakt, det gode kammeratskab – og hvad end Daniel Hartvig fik lovprist omkring holdet forleden – dén vurdering er banelandstræner Casper Jørgensen åbenbart ikke helt enig i:

– Jeg havde da håbet på, at vi kunne gøre det bedre. Det er et skuffende resultat, ingen tvivl om det, sagde Jørgensen til feltet.dk efter løbet.

Men tilføjer også:

– Det har slet ikke spillet i optakten. Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne levere bedre end det her, men jeg har godt kunne mærke hele vejen, at det ikke var rigtig godt. Det har ikke kørt, som det skulle, siger han.

Midt i al pessimismen over den skuffende 11. plads – Danmarks dårligste placering i årevis – så skal det retfærdigvis siges, at Danmark ikke kørte meget dårligere, end den tid holdet havde forventet at kunne køre på. Håbet hed en tid omkring 4.02 for de 4000 meter – og holdet kørte i 4.03.563. Altså kun halvandet sekund fra det forventede.

Til gengæld kørte en pokkers masse andre nationer så bare hurtigere, end danskerne (og mange andre) havde regnet med. At hele syv hold (7!) præsterede at køre under de magiske fire minutter rent – må regnes som en enorm overraskelse.

Læs mere i DAGBLADET torsdag.