Harleyer på charmeoffensiv

Foto: Kristine Amalie Linnet

MERN: Da den første Harley-Davidson motorcykel kørte ind på pladsen ved Østergård Efterskole i Mern, stod Joachim Torp og Tobias Jørgensen og kiggede ud ad vinduerne. De var ikke de eneste, der havde glædet sig til besøg fra Harley-Davidson Club of Denmark lørdag eftermiddag.

Lokale fra egnen havde også hørt rygterne og ikke mindst drønene fra de mange kraftfulde maskiner, da de ankom til efterskolen, og de blandede sig med Joachim og Tobias og resten af eleverne. Over 80 skinnende maskiner slog lejr på parkeringspladsen foran skolens røde hovedbygning, og en efterskoleelev mente, at hans far ejede en endnu større Harley-Davidson end den allerstørste.

En god sag

Alle motorcykler var kørt i samlet flok fra København. Hvert år arrangerer Harley-Davidson Club Danmark et såkaldt toy-run, som er en form for velgørenhedsløb. Klubben udvælger en institution for udsatte børn og unge, som op mod 300 medlemmer på en gang besøger. Her overrækker de en pengecheck og giver børnene mulighed for en hurtig tur på landevejen.

Efterskolen Østergård er en efterskole for unge med indlæringsvanskeligheder, og forstander Irene Borre fik lørdag overrakt 15.000 kroner.

– Jeg anede ikke, at der fulgte en check med besøget. Det var en stor overraskelse, og de skal bruges på eleverne.

– For os handlede besøget først og fremmest om at give eleverne en stor oplevelse og samtidigt åbne dørene til skolen, sagde Irene Borre, da hun netop var steget af bagsædet efter en køretur.

Hun havde brugt formiddagen på at holde generalforsamling i skolekredsen, inden motorcyklerne svingede ind på pladsen. 14-årige Joachim Torp og 16-årige Tobias Jørgensen er normalt hjemme i Faxe og Nykøbing Sjælland i weekenderne. Men det var helt i orden for dem at blive på skolen, når mellem 80 og 90 Harley Davidson motorcykler stod foran dem.

– En Harley er fed og kører hurtigt. Den er ikke som andre motorcykler, sagde Joachim Torp, da han stod mellem maskinerne og spekulerede over, om han kunne finde ejermanden til en speciel stor, sort model og få en tur.