Hareskov Medborgerforening kigger på den danske filmskat

Museumsinspektør ved Det Danske Filminstitut Thomas Christensen fortæller om Theodor Christensen

Hareskov Medborgerforening inviterer nu til dokumentarfilmaften med film af Theodor Christensen. Det foregår på Hareskov Bibliotek torsdag d. 15. januar mellem klokken 19 og 21.

Museumsinspektør ved Det Danske Filminstitut Thomas Christensen lægger for med at introducere Theodor Christense, der af mange betragtes som grundlæggeren af dansk dokumentarfilm og en central person i forbindelse med etableringen af både den cubanske filmskole og Den Danske Filmskole.

Theodor Christensens virke bragte ham vidt omkring mange emner og lande. Under besættelsen blev han leder af modstandsbevægelsens filmgruppe. Gennem sit 30-årige virke lykkedes det ham at fastholde et personligt udtryk, der stadig forekommer friskt og udfordrende. I forbindelse med at Theodor Christensen ville være blevet 100 år i 2014, har Det Danske Filminstitut digitaliseret en række af hans film. Museumsinspektør Thomas Christensen vil vise klip og hele film af Theodor Christensen og sætte dem i kontekst. Der vil være både klassiske tidsbilleder og rigtige filmperler.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig på ibknudsen@webspeed.dk.

mw