Hans Brun: U/21-EM går ud over A-landshold

Hans Brun Larsen mener, det går ud over A-landsholdet, at Simon Kjær og Christian Eriksen skal spille U/21-EM.

Tidligere ungdomslandstræner Hans Brun Larsen mener, det kan skade det danske A-landshold, at Simon Kjær og Christian Eriksen deltager i næste måneds U/21-EM.

– Det er ikke nødvendigvis godt for vores A-landshold, at de er med, siger Hans Brun Larsen.

Modsat Kjær og Eriksen har Nicklas Bendtner meldt fra til slutrunden, og det respekterer Hans Brun Larsen

– Bendtner har truffet det klokkeklare og mest rigtige valg af de tre, mener han.

– Jeg har svært ved at se, at Bendtner, Eriksen og Kjær skal spille med på U/21. De er etablerede A-landsholdsspillere, og alle ved, hvad de står for, når de viser sig på højeste niveau.

– Etablerede A-landsholdsspillere skal ikke spille for U/21-holdet. U/21 er et udviklingshold, hvor spillerne udvikler sig frem mod A-landsholdet. Og så skal kræfterne derefter bruges på A-landsholdet, fastholder Hans Brun Larsen.

Det vækker bekymring hos Hans Brun Larsen, at Christian Eriksen sidste år skulle bruge lang tid til at nå tilbage til topformen, efter Ajax-spilleren havde deltaget i VM i Sydafrika.

– Kjær og Eriksen får store roller på U/21-holdet i flere uger, og det hiver kræfter ud – specielt hos Eriksen. Jeg vil påstå, at sidste sommers VM-slutrunde ødelagde hele hans efterårssæson, fordi han ikke fik restitueret nok mellem sæsonerne, pointerer Hans Brun Larsen.