Halsnæs er stadig fuldt med i VisitNordsjælland

Af byrådsmedlem Sune Raunkjær, Venstre

TURISME Byrådet vil tirsdag formentlig beslutte, at Halsnæs fortsat skal bakke fuldt op om VisitNordsjælland (VN) og turismeerhvervet i Halsnæs. Den besparelse på 561.000,- til udviklingsbidraget til VN, der var indlagt i budgettet for 2018, er pludselig taget af bordet.

Det glæder selvfølgelig Venstre og undertegnede meget, og vi bakker selvfølgelig helt op om et fortsat og fuldt medlemskab af VN. Et medlemskab, der har været ganske afgørende for bl.a. anløbene af krydstogtskibe i Hundested, markedsføring af Halsnæs og produktudvikling af tilbud til vore mange gæster. 

Det røde flertal har således måttet erkende, at det var en totalt fejlagtig besparelse de lagde ind i "Det Store Velfærdsbluff". Ganske som Venstre påpegede i valgkampen, så ville besparelsen bl.a. gå ud over indsatsen ifht. krydstogtskibe i Hundested og vores turistinformationer. Noget, der i efteråret hånligt blev affejet som fake news, men som nu, når virkeligheden melder sig, pludselig er "meget uspiseligt".

I stedet for at lægge pengene ind i budgettet for 2018 som Venstre og DF i fællesskab havde gjort, vil man nu i stedet bare "tage af kassen". Det minder om tidligere tiders dårlige vaner og er selvsagt ikke en farbar vej i det lange løb. Jeg kan frygte, at den 1/11 pædagog pr. institution der var blevet stillet borgerne i Halsnæs i udsigt, hurtigt kan blive afløst hovsa-besparelser samme sted.

Det vil jeg og Venstre selvfølgelig fortsat arbejde for ikke sker.