Hårde tider kræver hårdt arbejde

Hverdagshelte

Af Felex Pedersen byråds- og regionsrådsmedlem (S) Odsherred

Vi har nu siden marts haft et kæmpe pres på hele fronten af vores sundhedssektor. Hjemme- og sygeplejen, sygeplejersker, læger og mange mange andre i hele sundhedssektoren har nu siden marts været underlagt restriktioner og et hårdt presset arbejdsmiljø. Alligevel, til trods for de kæmpe udfordringer, har de alle i fællesskab formået at få samfundet igennem så nådigt som muligt.

De har ikke været pivet, de har ikke tabt modet, de har ikke givet op, – nej de har været vores sikre anker, vi har kunne stole på hver dag. De har løftet en opgave og været omstillingsparate uden sammenligning.

Det står for mig helt klart, at uden dette (kald) var vi nok et frygteligt andet sted i dag. Vi har set flere erhvervs-hjælpepakker, der selvfølgelig burde være der. Samfundet har holdt hånden under vores alles levebrød, nemlig erhvervslivet og de erhvervsdrivende. Så godt det nu har været muligt.

Nu vil jeg bare gerne slå et slag for de rigtige helte i vores samfund. Alle de sundhedsfaglige. De skal have et kæmpe tak for deres indsats.

Eller er det ikke nu vi netop ser, hvor afhængige vi er af disse hverdagshelte, at vi burde se på, om vi honorerer dem ordentligt.

Hvad med at give dem en ordentlig løn og pension. Hvad med at give dem et ordentligt arbejdsmiljø. Tiden vi er i, viser os alle, at uden deres kompetencer og kvalifikationer, er samfundet dissekeret.