Håndboldkvinder kan miste vigtige millioner

Hvis det bliver nødvendigt, kan Team Danmark tage støttepenge fra håndboldkvinderne og give til herrerne.

arkiv, Denmark''s coach Jan Pytlick (R)
arkiv, Denmark''s coach Jan Pytlick (R)

Mens håndboldherrerne er videre til kvartfinalerne ved OL i London, gik det kvindelandsholdet anderledes dårligt ved legene.

Og kvinderne, der ikke har vundet en medalje i otte år, skal ikke vide sig sikre på, at de fremover får økonomisk støtte i samme størrelsesorden som nu.

Det fortæller Team Danmarks direktør, Michael Andersen, til Jyllands-Posten.

– Der er ikke noget i vores aftale med Dansk Håndbold Forbund (DHF), der siger, at vi skal støtte dameholdet med det samme beløb som herreholdet. Vi går alene op i at få de bedste resultater til Danmark. Vi kigger ikke på kønnet.

– Hvis herreholdet skal yderligere udvikles, og det kræver flere penge, så er det den vej, vi går, siger Michael Andersen.

Selvom intet er besluttet endnu, vil en eventuel nedgang i tilskuddet være en alvorlig trussel mod dansk kvindehåndbolds fremtid, mener landstræner Jan Pytlick.

– Jeg vil ikke sige, at Team Danmarks støtte betyder alt for vores landshold, men det er tæt på. Vi får fem millioner kroner fra DHF til hele dameafdelingen. Hvis vi bliver skåret, bliver det nærmest umuligt at komme tilbage på toppen, siger Jan Pytlick.

Han henviser til, at det norske landshold får dobbelt så meget i støtte som det danske og siger, at "sådan er det hos alle vores konkurrenter".

Håndboldkvinderne måtte rejse hjem fra OL allerede efter gruppespillet. Danskerne vandt kun en enkelt kamp og tabte de fire resterende.