Håndbold blev en leg for Greve-elever

Foto: Bjørn Armbjørn, Stina Felby

Greve: Det var en noget anderledes gymnastiktime, eleverne fra 5. klasse på Krogårdsskolen i onsdags prøvede kræfter med. Der stod nemlig håndbold på programmet med selveste Joachim Boldsen som gæsteidrætslærer.

Timen med den kendte håndboldspiller var en gevinst i sundhedskampagnen Aktiv Rundt i Danmark, hvor eleverne fra den lokale 5. klasse var en af de mest aktive klasser sidste år.

Klassen har ikke før spillet håndbold sammen, og de var meget glade for Boldsens besøg, fortæller klassens lærer, Trine Andersen.

– De er jo stolte over, at de har vundet konkurrencen og glæder sig til at høste præmien. Det er en meget aktiv klasse, så de har helt sikkert fortjent det, siger hun.

Skal være sjovt

Joachim Boldsen var også glad for at kunne give sit bidrag til at få flere aktive unge. De skete blandt andet med en række forskellige lege på banen og ikke kun hård træning.

– Det skal være sjovt at spille håndbold. Især for drenge og piger under 14 år er det vigtigt at bringe sjov og leg ind i håndboldtræningen. Jeg glæder mig til at skabe noget sjov på håndboldbanen sammen med nogle aktive drenge og piger. Det var sådan, at jeg selv kom til at gå op i håndbold, fortæller Joachim Boldsen, som sidste år udgav bogen "Boldsens Håndboldskole", der med en masse forskellige øvelser fokuserer på at bringe leg og sjov mere ind i håndboldtræningen for børn under 14 år.

Aktiv Rundt i Danmark er en landdækkende kampagne, der i år kører for sjette år i træk i de tre uger op til skolernes efterårsferie. I 2010 deltog mere end 107.000 elever i konkurrencen.

Modvirker overvægt

Kampagnen bliver arrangeret af Videncenter for sundhedsfremme under University College Syddanmark og Arla. Arrangørerne er meget glade for, at sportsstjerner som Joachim Boldsen vil være med til at sætte fokus på, at det er sjovt at være sund.

– Overvægt og dårlige vaner omkring kost og motion grundlægges ofte netop i barndommen. Derfor er der grund til at fejre elever, som viser en anden vej. Joachim Boldsen og de andre sportsstjerner, som støtter Aktiv Rundt i Danmark, er med til at skabe et positivt syn på en sund livsstil, siger kampagneleder Anders Flaskager, fra Videncenter for sundhedsfremme, University College Syddanmark.

Kroggårdsskolen havde i dagens anledning lejet Greve Idræts Center, hvor 5. klasse og Joachim Boldsen kunne boltre sig i håndboldens verden.