Håbet for Lundtofte drukner i euforien fra en lommeregner

Af Tina Riising, kontaktforælder i 2. og 6. klasse, Lundtofte Skole

"Mor, mor vi skal gå på en anden skole", lød det fortvivlet fra min søn mandag eftermiddag. Vantro trådte jeg i pedalerne til årets første forældremøde og blev ganske rigtig mødt med blanke øjne fra lærere og forældre.

Et såkaldt "regneeksempel" fra den kommunale forvaltning har i den grad rystet børn, deres familier og deres dygtige lærere på Lundtofte Skole. En skole som i årevis er blevet sparket til hjørne under budgetforhandlingerne. Men vi vil ikke længere finde os i at ligge ned. Kill your darlings, my dear, andre må holde for denne gang.

Ifølge forslaget skal Lundtofte Skole lægges sammen med Lindegårdsskolen, således at de små børn går på Lindegårdsskolen og de større børn på Lundtofte Skole. Besparelsen er på sølle 3,5 mio. kroner til gengæld vil det ødelægge livet for 1000 børn og deres familier på de to skoler.

Familier med børn i flere aldre vil blive splittet, søskende vil blive delt, venskaber vil blive ødelagt og engagementet mellem skole og hjem smuldrer og forsvinder. Hvad med ønskerne fra forældre, pædagoger og lærere om et kontinuerligt skoleforløb, der danner og uddanner børnene?

Cykelvejen til og fra skolerne vil blive et endnu større mareridt, og hverdagen vil blive et uoverskueligt kaos for familierne med, kammerater der bor langt væk etc. Hvilke møder skal prioriteres og hvilken klub eller sfo er det nu lige børnene er på, mens forældrene er på arbejde.

Visioner om en helhedsskole drukner i euforien fra en lommeregner.

Lundtofte skole er en velfungerende folkeskole, som er social bredt sammensat, lige fra Hjortekær over Lundtofte, til Ørholm. Der er både ressourcestærke og – svage grupper. Det er vi stolte af, men den sociale integrering vil blive fuldstændig smadret ved at tvinge børn til en skole længere væk.

Når pengene er blevet brugt i opgangstider er det klart, at kommunerne skal spare, når man ikke vil sætte skatten op. Men vi er dybt rystede og skuffede over, at så uigennemtænkt og uprofessionelt forslag kan finde vej i det kommunale sparekatalog. Troede ærlig talt, at kompetence-niveauet var højere, men kan nu kun håbe, at det er det, hos Jer folkevalgte politikere.

Vores børn er allerede utrygge og kede af det over det inkompetente forslag.

Konsekvensen er helt klar, at ressourcestærke borgere vil lægge deres skattekroner andre, mere trygge steder og tilbage vil være et trist og forladt boligområde. Det kan ikke være i kommunens interesse.

Vi forældre kræver en styrkelse af Lundtofte skole, som i årevis er blevet ramt af besparelser. Børnenes rammer skal forbedres – ikke forringes. Ansvaret hviler på os alle.