Gundsøkoret fejrer 50 år: Afholder stor koncert

Gundsøkoret byder på en storslået koncert i Hellig Kors Kirke i Jyllinge

Koret har skabt sig en international profil gennem rejser til blandt andet Israel og Frankrig. Foto: Gundsøkoret
Koret har skabt sig en international profil gennem rejser til blandt andet Israel og Frankrig. Foto: Gundsøkoret

Gundsøkoret har 50-års jubilæum. Det fejres med en storslået koncert søndag 26 maj kl. 15.00 i Hellig Kors Kirke i Jyllinge – efterfulgt af reception, hvor alle koncertgængere er velkomne.

Koret består i dag af 39 sangere under ledelse af Peter Hougård. Ved koncerten optræder endvidere operasanger og sopran Maria Hanke og pianist Lise Hanskov.

Programmet bliver et festfyrværkeri af uddrag af kendte og nye sange og korværker, som koret har sunget gennem årene. Det gælder f.eks. 'Gloria' af Vivaldi, 'Deutsche Messe' af Schubert, 'Cantique de Jean Racine' af Fauré, 'Våren' af Grieg samt flere Andrew Lloyd Webber musicals. Der vil naturligvis også være en dansk afdeling med uddrag fra lystspillet 'Elverskud' af N.W. Gade og sange af Phillip Faber og Sebastian.

Koret har skabt sig en international profil gennem mange koncertrejser til blandt andet Israel, Frankrig, UK, Polen, Ungarn, Sverige m.fl. og har her opført store værker som 'Skabelsen' og 'Nelson Messe' af Haydn og endvidere 'Mozarts Requiem', enten alene eller sammen med andre internationale kor.

Der er gratis adgang til koncerten.