Gudmundsson tordner mod dommere efter uafgjort ved EM

Gudmundur Gudmundsson var utilfreds med, at dommerne ofte hev armen i vejret i den uafgjorte kamp mod Sverige.

Håndboldlandsholdets træner Gudmundur Gudmundsson var sur, da hans hold tirsdag løb ind i sit første pointtab ved EM efter 28-28 mod Sverige.

Han mente, at dommerne dømte efter andre regler, og at de alt for tidligt markerede for passivt dansk angrebsspil.

– Vi fik ikke lov til at spille vores angrebsspil. Det var meget mærkeligt. Dommerne havde hurtigt armen i vejret. I det ene angreb efter 20-22 sekunder. Det var meget usædvanligt, siger landstræneren og fortsætter:

– Jeg er meget utilfreds, for det har ikke før været på den måde i turneringen, og så kom der pludselig andre regler i denne kamp.

– Over for det bedste angrebshold i hele turneringen kom armen op måske ti gange i anden halvleg. Det er usædvanligt, siger han.

Alligevel burde Danmark have vundet. Holdet førte 15-10 kort inden pausen og smed siden en føring på tre mål i de døende minutter.

– Vi er skuffede over, vi ikke vandt, fordi vi førte med tre mål to minutter før tid, men det blev en meget svær sidste fase, og det må vi hjem og kigge på, siger Gudmundsson.

Spørgsmål: Fortryder du noget under kampen – Mikkel Hansen sidder meget på bænken i anden halvleg?

– Jeg synes ikke, han sad så meget på bænken. Michael Damgaard kom ind og gjorde det godt og scorede mange mål. Det var ikke det. Vi førte kampen med tre mål to minutter før tid, og så skulle vi bare lukke den, siger Gudmundsson.

Nu kan Danmark ikke tåle at tabe knebent i den sidste kamp mod Tyskland onsdag. Danmark behøver mindst uafgjort.

– Vi skal vinde kampen mod Tyskland. Det er en anden situation nu, at vi ikke kan tillade os at tabe kampen. Det er, som det er. Det kan vi ikke ændre nu, siger træneren.

Danmark spiller mod Tyskland onsdag 18.15 – bare 20 timer efter afslutningen på tirsdagens kamp. Omvendt møder Tyskland op til kampen tre døgn efter holdets seneste kamp.