Gudmundsson har respekt for dygtige Montenegro-skytter

Foto: Liselotte Sabroe
Pressemøde med herrelandsholdet i Gdansk fredag d. 15 januar 2016. Landstræner Gudmundur Gudmundsson. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Pressemøde med herrelandsholdet i Gdansk fredag d. 15 januar 2016. Landstræner Gudmundur Gudmundsson. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Liselotte Sabroe

Der er ingen nemme kampe ved et EM i håndbold.

Ud fra denne devise arbejder Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson, og han tager alt andet end let på mandagens kamp mod Montenegro, der af eksperter regnes som et af de svageste hold ved slutrunden i Polen.

Han forventer en helt anderledes kamp end åbningsopgøret, som Danmark vandt 31-25 over Rusland.

– Vi kommer til at møde et helt andet hold end Rusland. Montenegro er et meget fysisk hold med meget dygtige skytter på både højre- og venstre back. De har større spillere i bagkæden, og de kan skyde langt udefra uden større problemer, siger landstræneren.

– De spiller delvist et offensivt 5-1-forsvar og ellers 6-0-forsvar, så det bliver fuldstændig anderledes, men som alle andre kampe ved denne slutrunde er det en vigtig kamp, og vi skal spille godt for at vinde, tilføjer Gudmundsson.

Montenegro tabte sin første kamp ved slutrunden med 27-32 til Ungarn, og holdet levnes ikke de store chancer mod Danmark. Således udbetaler bookmakerne blot i omegnen af 104 kroner for en indsats på 100 kroner i tilfælde af dansk sejr.

Men Danmarks landstræner tør ikke kalde Montenegro det svageste hold i gruppe D.

– Det vil jeg ikke sige noget om endnu. Vi er meget fokuserede og forbereder os så godt som muligt, siger Gudmundsson.

Mandagens kamp i Ergo Arena i polske Gdansk begynder klokken 20.15.