Erhvervsorganisation: Ny USA-aftale har kæmpe potentiale for Danmark

Senatet har stemt Bidens klimaplan videre. Store investeringer vil gå til Danmark, mener erhvervsorganisation.

Der er et stort potentiale for, at danske virksomheder vil få del i USA's masseinvesteringer i vedvarende energi, og særligt når det kommer til vindenergi, mener den grønne erhvervsorganisation Green Power Denmark. (Arkivfoto).

Der er et stort potentiale for, at danske virksomheder vil få del i USA's masseinvesteringer i vedvarende energi, og særligt når det kommer til vindenergi, mener den grønne erhvervsorganisation Green Power Denmark. (Arkivfoto).

Når USA i de kommende år skal masseinvestere i vedvarende energiløsninger, vil danske virksomheder få en god del af de mange milliarder.

Det vurderer Kristian Jensen, som er administrerende direktør i erhvervsorganisationen Green Power Denmark. Han henviser til den klimaplan, som USA's præsident Joe Biden netop har fået stemt igennem Senatet.

– Der er en oplagt mulighed for hele den stærke danske søjle af virksomheder, der udvikler og driver vedvarende energi. Jeg tror på, at den her plan har et kæmpe potentiale for Danmark, siger han.

Særligt på vindfronten forventer Green Power Denmark, at danske virksomheder har et forspring.

– Vi er førende i verden til at bruge vindens kræfter til ren og vedvarende energi. Derfor vil vi klart få del i den pulje, der er, siger han.

Den amerikanske præsident har fået stemt klimaplanen igennem i et af Kongressens to kamre med et snævert flertal.

Planen indeholder ifølge AFP blandt andet en investering på 370 milliarder dollar til at reducere udledningen af drivhusgasser frem mod 2030. Det svarer til 2,7 billioner kroner.

Fordi Demokraterne har størstedelen af pladserne i det andet kammer, Repræsentanternes Hus, ventes lovforslaget også dér at blive stemt igennem.

Joe Biden har tidligere givet udtryk for, at de mange investeringer skal være langsigtede. Af samme grund tror Kristian Jensen, at Danmark har et forspring over for andre virksomheder – både europæiske, amerikanske og kinesiske – som de danske virksomheder konkurrerer med.

– USA har også sine egne virksomheder, som vil byde ind. Men vi kan se, at de danske vindmølleproducenter er unikke i forhold til at have høj kvalitet og lang holdbarhed på møllerne, siger han og tilføjer:

– Derfor er der ingen tvivl om, at hvis USA ønsker langsigtede perspektiver – som jeg forstår på Joe Biden – skal de vælge høj kvalitet blandt de producenter, der byder ind. Og det er netop kendetegnene ved danske virksomheder.

/ritzau/