Greve på vej tilbage i bedste selskab

Greve på vej tilbage i bedste selskab

Sport: For første gang i mands minde har GSB ikke et hold i landets bedste badmintonrække. Coronanedlukningen ramte den traditionsrige Greveklub hårdt, og man måtte sige farvel til de professionelle spillere og ligatrænere. I sæson 2021/2022 kæmpede, for en stor del kun ungdomsspillere, for at holde klubben inde i de forskellige rækker, men for ligaholdet blev det for stor en mundfuld, og klubben rykkede ud at badmintonligaen og ned i 1. division.

Således har de sidste par år været hårde for GSB, men efter et forrygende grundspil i 1. div., har GSB nu kvalificeret sig til oprykningsspillet. Om den foreløbige gode sæson siger cheftræner Michael Rasmussen:

– Vi gør os umage. Hvad enten det gælder optimering af den enkelte spiller, forberedelse og evaluering af kampe eller sågar vores hjemmebane setup, der uden sidestykke er Danmarks flotteste, – så gør vi os altid meget umage i Greve Strands Badmintonklub. Uanset om det går vores eller modstanderens vej, er vi meget bevidste om at have processen og udviklingen for øje. Vi har været modige og troet på vores talentudvikling, som har vist sig at give resultater. Det er selvfølgelig yderst tilfredsstillende at se vores unge trup vinde kampe over spillere, de ikke har været i nærheden af før. Det vidner om at vi kan udvikle gode badmintonspillere i GSB, og at vi er på rette vej hvad angår vores Projekt 2025. Endelig må jeg sige at vi har et unikt sammenhold i klubben, der bl.a. skaber en meget stærk hjemmebane – hvor vi endnu er ubesejret.

Fra venstre knælende: Sia Berg, Rikke Madsen, Anne Madsen, Ditte Søby Hansen.Stående fra venstre: Træner Peter Steffensen, Marcus Kruse, Enogat Roy, Jeppe Søby Hansen, Jonas Kudsk og cheftræner Michael Rasmussen. Pressefoto

Som helt ny formand for klubben er det for Tomas Kudsk både en udfordring og en fornøjelse at være med til at sikre og udvikle klubben, for udvikling er i fokus på alle hold og niveauer.

– Jeg er meget stolt af vores førstehold, de har leveret en super indsats, og bevist at de er gode nok til at spille med om oprykning til ligaen. I det hele taget har udviklingen været vild, vores 2025 projekt buldrer der ud af. Vi har virkelig udviklet vores træningsmiljø, hvilke har betydet at vi har fået tilført nye spillere fra andre klubber, som aktivt vælger Greve til, siger han.

Første kamp i oprykningsspillet bliver den 4. februar mod Hillerød på udebane.