Greipel forbavser sig selv med Randers-sejr

Tyskeren Andre Greipel mistede selvtilliden, da han så opløbsstrækningen, men vandt alligevel suverænt.

Andre Greipel, Lotto-Belisol vinder 1. etape af Post Danmark Rundt onsdag d. 22 august 2012 i Randers. Danmark-Rundt.: 1. Etape: Randers - Randers.: Etapevinder Andre Greipel, Lotto Belisol
Andre Greipel, Lotto-Belisol vinder 1. etape af Post Danmark Rundt onsdag d. 22 august 2012 i Randers. Danmark-Rundt.: 1. Etape: Randers – Randers.: Etapevinder Andre Greipel, Lotto Belisol

Før 1. etape af Post Danmark Rundt fortalte Andre Greipel, at han ingen forventninger har for resten af sæsonen.

Og da han så opløbsstrækningen i Randers første gang, var han overbevist: Jeg vinder ikke i dag.

Men svigtende form og selvtillid til trods vandt den tyske Lotto-Belisol-rytter løbets åbningsetape ganske suverænt.

– Da jeg så afslutningen første gang tænkte jeg: Det her bliver for hårdt for mig. Men man får altid ekstra power, når man rammer den sidste kilometer, siger Andre Greipel.

– Jeg ved, at jeg ikke er på topniveau lige nu, men holdet kørte mig frem til fronten og lavede en perfekt lead-out for mig.

1. etape var skæmmet af et grimt styrt 3,5 kilometer fra målstregen, da en stor del af feltet enten styrtede eller blev fanget bag styrtet.

Således var verdensmesteren Mark Cavendish ikke med i forreste gruppe, hvor Greipel vandt foran Alexander Kristoff.

– Selv når jeg ikke er i topform, så har jeg stadig power i benene i en spurt. Det var en hård afslutning. Det var op ad bakke, og den slags afslutninger giver altid større forskelle, end der egentlig burde være, siger Greipel.

– Vi ville have en massespurt i dag, så det var vores plan. Alt forløb efter vores plan.

Tyskeren var lykkeligt uvidende om styrtet bag ham.

– Jeg så slet ikke styrtet. Styrt er aldrig godt. Men desværre hører det med til vores job. Jeg håber, at alle har det okay, siger Greipel.

Det belgiske hold er klar til mere succes, forsikrer den tyske sprinter.

– Vi prøver at klø på, og når der kommer en spurt igen, så prøver vi igen. Forhåbentlig kan Lars Bak kæmpe med om den samlede sejr, siger Andre Greipel.