Golfstjerne: Ryder Cup forringes ikke af udelukkelser

Trods mulig udelukkelse af flere prominente golfspillere bliver Ryder Cup ikke mindre værd ifølge Justin Rose.

Justin Rose har tidligere været på det vindende hold ved Ryder Cup tre gange.

Justin Rose har tidligere været på det vindende hold ved Ryder Cup tre gange.

Den tidligere verdensetter i golf Justin Rose mener ikke, at en mulig udelukkelse af prominente spillere fra Ryder Cup er lig med, at turneringen bliver mindre værdifuld.

– Folk kan lide at se Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Sergio García og Ian Poulter. De bringer en masse passion ind i spillet.

– De vil helt sikkert blive savnet, men det er, som det er, siger Justin Rose til BBC ifølge AFP.

De fem spillere, som Rose henviser til, har alle valgt at droppe PGA Tour for i stedet at spille den omstridte turneringsserie LIV Golf Tour.

Golftouren er økonomisk støttet af den saudiarabiske fond Public Investment Fund, der er finansieret af oliestaten.

Beslutningen betyder, at de fem spillere ikke kan deltage i Ryder Cup, der er en af de mest prestigefyldte golfturneringer i verden.

USA's kaptajn ved Ryder Cup i år, Zach Johnson, har nemlig tidligere sagt, at medlemskab af PGA Tour er afgørende for at kunne repræsentere landet.

Selv om udbryderne har modtaget kritik for at vælge PGA Tour fra, bakker Justin Rose op om sine kolleger.

– Alle har ret til at træffe sine egne beslutninger. Jeg synes ikke dårligt om dem for at gøre det, og de er stadig mine venner, siger Rose.

Den 42-årige englænder er dog i tvivl om, hvorvidt de har taget det bedste valg.

– Deres beslutning vil få konsekvenser, og fremtidige kendelser vil naturligvis afgøre, om det ender med at være godt eller skidt for dem, siger Rose.

Hvordan det europæiske hold vil blive sammensat, afhænger af denne uges voldgiftssag i London.

Sagen skal afgøre, hvorvidt DP World Tour, tidligere kendt som European Tour, har ret til at pålægge spillere sanktioner, hvis de vælger at deltage i LIV Tour-turneringer.

Ryder Cup løber af stablen fra 29. september til 1. oktober på Marco Simone Golf and Country Club, der ligger tæt på Rom.

Turneringen blev første gang afholdt i 1927. Sidste gang tog USA en samlet sejr på 19-9, hvilket er den største vindermargin, siden det nuværende turneringsformat blev indført i 1979.

/ritzau/