Golfkvinderne kom stærkt fra start

Med to sejre har Hillerød lagt sig i spidsen af Nykredit Elitedivision Øst efter de to første spillerunder

Foto: Jesper Frank Christensen

Hillerøds bedste golfspillere indledte Danmarksturneringen i den forgangne weekend, hvor både damer og herrer spillede på hjemmebane i turneringens første to spillerunder. Hillerøds damehold vandt DM titlen i 2006, men måtte sidste år se sig helt ude af medaljespillet, og er derfor stærkt opsat på igen at spille med om guldet i år. Holdet kom da også godt fra start og vandt begge matcher i weekenden, hvor Furesø blev besejret 7-5 i lørdagens match, mens Rungsted blev slået 9-3 om søndagen.

I lørdagens lokalopgør imod Furesø kom Hillerød stærkt fra start og førte efter formiddagens foursomes 3-1. Hillerød stærkeste konstellation Mianne Bagger og Nicole Broch Larsen havde ingen problemer med at slå Mette Møtter og Marie Bergelin med cifrene 4/3, mens det blev til deling i den anden foursome, hvor Anna Larsson og Marie Louise Juul spillede helt lige op med Albertha Greve og Victoria Stefansen.

I eftermiddagens singler kom Fie Krogsaa i spil, men tabte desværre på 18. hul til Elisabeth Saksø-Larsen, og også Marie Louise Juul måtte se sig slået med cifrene 6/4. Nicole Broch Larsen var derimod i hopla og vandt sikkert med 7/5, og så skulle kampen afgøre i førstesinglen mellem Mianne Bagger og Victoria Stefansen, og det blev Hillerød-spilleren, som trak det længste strå og vandt 2/1, og Hillerød vandt altså samlet matchen 7-5.

Den gode start skulle følges op om søndagen imod traditionelt stærke Rungsted, og det blev med succes trods en sløv start, hvor man denne gang var bagud med 3-1 efter foursomes. Til gengæld spillede Hillerød-spillerne sig gevaldigt op i eftermiddagens mathcer, hvor der blev gjort rent bord af de fire singler. Det blev til storsejre til Anne Larsson, Nicole Broch Larsen og Marie Louise Juul, mens Mianne Bagger måtte ned ad 18. hul, før hendes match blev vundet 2/0. Efter to sejre har damerne nu lagt sig i spidsen af Nykredit Elitedivision Øst med fire point, hvilket er et enkelt foran Simon's Golfklub, som er eneste modstander, man ikke har mødt. Det får man til gengæld fornøjelsen af den 7. juni, hvor man møder Simon's på udebane i hvad, der allerede må betegnes som en direkte duel om førstepladsen i rækken.