Gode cykeltraditioner gav gevinst

6. D fra Nordvangskolen var den bedste klasse til at cykle til skole, så de vandt 4.000 kroner til klassekassen

Gode cykeltraditioner gav gevinst

6. D fra Nordvangskolen har en god vane med at mødes om morgenen i Ejby og cykle til Nordvangskolen.

Foto: Jesper Ernst Henriksen

Hver efterår kører Dansk Cyklistforbund konkurrencen Alle Børn Cykler, hvor formålet er at få børn i skolealderen til at cykle så meget som muligt til skole og andre fritidsaktiviteter. En lærer fra klassen holder regnskab med, hvor mange der cykler til og fra skole hver dag, samt hvor mange, der husker styrthjelmen. Igen i år var den klasse, der nu er 6. D på Nordvangskolen, der var bedst til at cykle i skole og huske hjelmen. Klassen er den klasse, der oprindeligt startede i skole i Ejby, hvor de fleste af eleverne bor. De har derfor en tradition med at mødes i den sydlige del af Ejby og følges til skole – selvfølgelig på cykel.

– Det er super vigtigt, at I er gode til at bruge jeres cykler. Jeres kroppe elsker, når I bruger dem. Og så er det bare fedt, at I kan selv, så I ikke er afhængige af, at det er far og mor, der skal køre jer rundt, sagde borgmester Kasper Damsgaard i sin tale til klassen.

Glostrup Kommune giver 4.000 kroner til vinderklassen, der jo skal splittes efter 6. klasse, så pengene kan blive brugt på lidt ekstra fejring. Nummer to og tre i konkurrencen, der var 4. A og 3. B fra Nordvangskolen, fik 2.000 kroner hver.