Glidebane at give elever fri for at fejre eid

Langebjergskolen i Humlebæk har udsendt en stribe retningslinjer for, hvordan skolen fremadrettet skal håndtere den muslimske højtid

Foto: Peter Mailand

En ophedet debat er opstået i Fredensborg efter Langebjergskolen i Humlebæk har udsendt en stribe retningslinjer for, hvordan skolen fremadrettet skal håndtere den muslimske højtid ramadanen og afslutningsfesten Eid. Efter ramadanen, der blev afholdt i sidste måned, har Langebjergskolen sendt retningslinjerne til forældre til skolens børn.

Blandt de mange punkter giver skolen de muslimske børn en mulighed for at holde fridag eller to i anledning af ramadanen. Samtidig vil skolen undlade at planlægge større arrangementer under højtiden der varer en måned.

Men det falder byrådsmedlem Flemming Rømer (DF) for brystet.

"Det synes jeg, er en glidebane. Man ved helt principielt, at børnene bliver hjemme fra skole når der er Eid-fest. Men så får de bare fri i stedet for at give dem fravær," siger han og fortsætter:

"Det svarer til, hvis danskere blev væk dagen efter sankthansaften og man så bare gav dem fri. Hvad bliver det næste?, spørger han.

Flemming Rømer mener, at børn skal have fravær, hvis de bliver væk fra skole for at fejre Eid, der er afslutningen på ramadanen.

"Jeg mener, at der skal være faste regler for, hvornår man går i skole, og bliver man væk, skal det registreres som fravær," siger han.

Samtidig mener Flemming Rømer også, at det er et problem, at Langebjergskolen ikke vil afholde større arrangementer under ramadanen.

"Hvad så hvis ramadanen ligger i februar. Skal vi undlade at afholde fastelavn?," spørger han.

Flemming Rømer har anmodet borgmester Thomas Lykke Pedersen om at få sagen fra Langebjergskolen på dagsordenen til næste byrådsmøde som en orienteringssag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Thomas Lykke Pedersen.