Glæder sig til den store Afrika-rejse

HASLEV: Annette Stubkjær og Anna Duelund Søegren rejser i dag til Ghana i Vestafrika, hvor de blandt andet skal arbejde i et fairtrade-projekt.

Ved at vikariere i Haslevs børnehaver og skoler, har de to 20-årige kvinder, som begge blev studenter fra Haslev Gymnasium i sommer, sparet mere end 40.000 kroner sammen, som skal dække deres lommepenge og rejseomkostninger.

– Vi skal ikke ned og redde Afrika. Men vi håber da, at vi kan gøre en forskel. Faktisk vil jeg sige, at kan vi gøre en forskel for et eneste menneske, så har vores rejse givet mening, siger Annette Stubkjær, som er datter af sognepræst Karen Stubkjær og generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

– Vi har talt meget om turen derhjemme. Og min far beroliger os og siger, at Ghana er et rigtig godt begynder-land, tilføjer Annette Stubkjær med et grin.

Den store rejse

Anna og Annette tror derimod, at Afrika kan gøre et stort indtryk på dem, og at det er i deres egen personlige udvikling, de vil se de store resultater af rejsen.

– Vi har da hørt fra andre, der har været ude som frivillige, at det er svært at komme hjem igen, fordi man selv har ændret sig enormt, mens alt derhjemme kun har flyttet sig minimalt, siger Anna Duelund Søegren.

Mellemfolkeligt Samvirke har arrangeret opholdet for de to unge kvinder, som først skal en måned på højskole i Kenya, bagefter tre måneder et fairtrade-projekt i Ghana.

De opretter undervejs en blog på nettet og sender også rejsebreve hjem til avisen.