Glæde over kulturstoffet

Tanker om kultursiderne i avisen – og om en ø, der har valgt side.

By-line=MIE NEEL 
  Caption/Abstract=Ole Jerichow.FOTO: MIE NEEL 
  City=KALB. 
  Date Created=20030805 
 
 	 
 	 
 	 
 	 
 	 Rasterized 
 
 	 Caption=2.240.FOTO 
 
 	 
 	 
 	 Record Version=2 
 
 	 
 	 
 	 
 	 Urgency=4
By-line=MIE NEEL Caption/Abstract=Ole Jerichow.FOTO: MIE NEEL City=KALB. Date Created=20030805 Rasterized Caption=2.240.FOTO Record Version=2 Urgency=4

Ole Jerichow, Sandlodsvej 54, Kalundborg, skriver:

For lidt over et år siden efterlyste jeg mere kulturstof i Folkebladet, og selvfølgelig er jeg ikke så indbildsk at tro på en positiv virkning af mit lille indlæg, men ikke desto mindre vil jeg gerne rose/takke Folkebladet, netop fordi jeg nu synes, man er særdeles godt med på kulturstoffet.

Jeg læser med glæde journalist Stefan Andreasens kunstanmeldelser fra blandt andet udstillingerne på Bispegården, men den direkte årsag til dette læserbrev skyldes side 18 i avisen i onsdags. Her finder jeg fire gode kulturartikler, som næsten er skrevet til mig. Jeg har altid godt kunne lide maleren Svend Engelund; mødte ham i øvrigt på Vrå Kunstmuseum for et par år siden.

Selvfølgelig skal der også lidt malurt i bægeret, for artiklen oplyser, at Engelunds udstilling på Sophienholm allerede slutter den 6. juni. Den kan jeg som travl pensionist ikke nå, hvorimod Cézanne-udstillingen på Louisiana har jeg ingen undskyldning for ikke at besøge. Teater- og biografanmeldelser er også fint. Det må I også gerne yderligere opdyrke, og husk også, at der sker noget i Odense.

Nu til noget helt andet. Hvorfor bliver Folkebladet ved med at skrive specielt til og om Samsø?

Løsriv jer fra Samsø

Samsø har valgt side; de har valgt Jylland, så de formodede få mennesker her på Sjællands-siden, som finder det interessant, kan jo abonnere på Samsøposten.

Jeg finder, at Folkebladets målgruppe må være de cirka 40.000 borgere i Kalundborg Kommune. At vi historisk set har været bundet til Samsø, må redaktionen se at løsrive sig fra.