Glad Nina: Caféen er mit liv

Der var sort af mennesker, da Ninas Naturcafé 11. juli fejrede sin 20 års fødselsdag

Foto: Michael Braunstein
 Nina Dolriis hygger sig med gæsterne i Ninas Naturcafé 11. juli, hvor caféen fyldte 20 år. Foto: Michael Braunstein
Nina Dolriis hygger sig med gæsterne i Ninas Naturcafé 11. juli, hvor caféen fyldte 20 år. Foto: Michael Braunstein

fødselsdag "Jeg bliver ved. Hvorfor? Fordi det er sjovt. Og fordi caféen er mit liv: Det er blevet min livsform at have dette sted, med gode medarbejdere og spændende gæster."

Sådan sagde Nina Dolriis til Allerød Nyt, da hun 11. juli kunne fejre 20 års fødselsdag med sin café på Kirkeltevej, Ninas Naturcafé. Dét skete vel at mærke med et stort rykind af gæster i den populære oase midt i det grønne.

I det hele taget er der tit godt besøgt hos Nina, der ikke bare byder på sit legendariske kagebord, men også på mad og et program med en lang række spændende aktiviteter i sommerhalvåret.

Nina fik idéen til caféen efter at have boet på stedet en del år.

"Jeg ville lave en naturcafé, men mange troede i starten ikke på, at gæsterne ville finde os. I 1998 åbnede vi. Vi startede meget småt med kun mig selv og lejlighedsvis hjælp af naboen, men efter et par år måtte der mere personale til. Det første køkken blev efterhånden for lille, og vi byggede et nyt stort køkken til i 2008. På 20 års dagen må vi bare konstatere: Folk HAR i den grad fundet hertil," sagde Nina og fortsatte:

"Vi har mange stamkunder i caféen, og mange af dem kender hinanden. Det er herligt."

"I år har det gode vejr givet os masser at lave. Kagebordet er stadig kronen på værket, men vi har også mange frokost-gæster. I dag, på 20 års dagen, har vi haft rekordmange til frokost, nemlig 186, og runder nok samlet 300 gæster."

Nina – der bager godt 100 kager om ugen og dertil bruger 30 liter piskefløde – slog fast:

"Det er hårdt, men det er også dejligt, at have caféen – og vi har jo en fredelig vinter, hvor vi i januar tager til de varme lande. Ninas Naturcafé har den størrelse, den skal have. Men det betyder ikke, at der ikke sker noget nyt: Der kommer hele tiden nye idéer til arrangementer – og kager."

På årets omfattende program i Ninas Naturcafé står ikke mindst visesangeren Erik Grip, der spiller i caféens have lørdag 28. juli.