Giv dine bøger nyt liv

Greve Bibliotek er blevet en del af projektet Læs for Livet.
Greve Bibliotek er blevet en del af projektet Læs for Livet.

Giv bøger væk. Nu kan du donere bøger til udsatte børn og unge via Læs for Livet på Greve Bibliotek.

Tøm hylderne: Hvis dine hylder derhjemme flyder over med børne- eller ungdomsbøger, som I for længst har læst færdige i familien og ikke bruges mere, så er der nu mulighed for at give dem nyt liv og skabe glæde blandt børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet.

Greve Bibliotek er blevet indsamlingssted for organisationen Læs for Livet, og det betyder, at du nu kan tage dine gode, brugte børne- og ungdomsbøger med, næste gang du skal på biblioteket og aflevere dem på en reol til dette særlige formål.

Bøger, der stilles på reolen, bliver sendt videre til Læs for Livet og derfra ud til døgninstitutioner, krisecentre og andre steder, der huser sårbare børn.

Forbedrer livskvalitet

Læs for Livet er en non-profit-organisation, der blev stiftet i 2012, og grundtanken er at forbedre udsatte børn og unges livskvalitet og støtte deres muligheder for at bryde den sociale arv ved at give dem adgang til gode bøger i hverdagen og skabe lyst til at læse.

Dette gøres ved, at Læs for Livet samler bøger ind fra private og andre donorer og på den måde skaber små 'biblioteker' til steder, der huser sårbare børn og unge, såsom døgninstitutioner, børnehjem, krisecentre og julemærkehjem.

Et prisbelønnet projekt

Læs for Livet er stiftet af Rachel Röst, som er børnebogsforfatter og cand.mag. i litteraturvidenskab. Siden sin start har organisationen sørget for, at over 25.000 bøger er kommet ud til socialt udsatte børn og unge, og Rachel Röst har modtaget Benny Andersens børnepris, Børnesagens pris og Klods Hans Prisen for sit arbejde med Læs for Livet.

I dag består Læs for Livet af et team af engagerede frivillige, og alle de bøger, projektet formidler videre, er doneret. Bøger, der doneres skal helst være af god kvalitet – hele og pæne – så de inviterer til læselyst hos de børn, de kommer ud til.

Greve Bibliotek glæder sig over at være blevet en del af Læs for Livet-initiativet, og du kan være med til at give dit bidrag på Greve Bibliotek i Portalen, hvor Læs for Livet-reolen er stillet op. Der er selvfølgelig også mulighed for at donere bøger i Karlslunde og Tune. Her kan de afleveres til personalet, som vil sørge for, at de kommer videre til Læs for Livet.

Læs mere om Læs for Livet på www.laesforlivet.dk.