GAS ønsker mere sceneplads

Gundsø Amatør Scene har med stor succes afviklet lystspillet "Mor(d)skab". Det har givet dem lyst til flere lystspil, men det kniber med at finde pladsen i Jyllinge og omegn

JYLLINGE: Et julestykke, et egnsspil hvert andet år og et forårslystspil.

Sådan ser spillepladen ud for Gundsø Amatør Scene, men står det til foreningens 150 medlemmer, så kommer der flere teaterforestillinger i fremtiden. Den ide er GAS-formand Anne-Lise Christoffersen med på, men pladsen er svær at finde.

– Vi vil gerne lave nogle flere forestillinger, og vores medlemmer er hele tiden klar til at gå i gang med nye stykker. Jeg har også en del spændende stykker derhjemme i skuffen, men vi mangler scenepladsen. Vi prøver altid at bruge teateresalen på Jyllinge Skole, men hvis det ikke kan lade sig gøre, så begynder det at blive svært. Baunehøjskolen kan vi ikke bruge på grund af ombygningen. Vi ønsker mere plads til vores forestillinger, og drømmen er stadig Spraglehøj, siger Anne-Lise Christoffersen.

I forrige uge afviklede Gundsø Amatør Scene lystspillet Mor(d)skab på Jyllinge Skole. Søndagens premiere trak fulde huse med 83 gæster, mens forestillingerne mandag og tirsdag blev set af cirka 60 mennesker. Det underholdende lystspil fik folk til at trække på smilebåndet, og Anne-Lise Christoffersen er også tilfreds med resultatet af arbejdet med Mor(d)skab.

– Det gik rigtig godt, og det hele forløb bedre end vi havde drømt om. Tolv skuespillere var med i lystspillet, mens en håndfuld hjalp til bag scenen. Vi havde travlt inden vores generalprøve om fredagen, for der skulle ordnes lyd, lys og scene, men det hele forløb perfekt til søndagens premiere. Folk tog pænt imod stykket, og vi er godt tilfredse med besøgstallet. Nu er det vores plan, at vi laver et lystspil hvert eneste forår, siger Anne-Lise Christoffersen.